44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

תפוח אדמה מוקרם

23/06/2017

כל שנה כשמתקרב שבועות אני אומרת לעצמי להעלות את המתכון בבלוג אבל אז תמיד מגיע משהו שמונע ממני לכתוב פוסט נו כמובן העצלותsurprise עקב תוספת קטנה ששידרגה את המוקרם זכיתם סוף סוף במתכון ומבחינתי לא חשוב שבועות או סתם יום של חול או מועד אחר העדיפות אצלי חלבי ובמקרה של המוקרם הזה אצל כל בני ביתי הם מחכים למוקרם והם גם מקבלים כל משפחה מגש ויש שמחה וששון וזה אומר שמהקטןןן ועד הגדוללל כולםםם אוהבים.

 

 

 

מה צריך:     כבר מראש אני אומרת לכם להכין כמות כפולה

8 תפוחי אדמה גדוליםםםם מבושלים בקליפתם

גבעולי בצל ירוק קצוצים//פיטרוזיליה

2 כוסות פרורי  גבינה צהובה

קוביה של גבינה מלוחה יבשה מפוררת {לא חובה}

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת{ אני שמה צהובה כשאין פרמזן}

לרוטב בשמל:

50 גרם חמאה

חצי כוס קמח

1.5 כוסות חלב

מיכל שמנת לבישול 10%

מלח//פלפל שחור//קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם כמעט רכים מצננים ועדיפות להכניס למקרר ללילה כי אז הם לא מתפרקים בחיתוך.

אחרי הצינון פורסים 6   תפוחי האדמה בעובי של ס"מ 1 את השניים הנותרים שמים בצד.

מכינים את הרוטב:

ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים לה את הקמח תוך כדי ערבוב עד שהוא נספג בתוכה. מוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב חזק במטרפה.מוסיפים מעט פלפל  ומלח ואגוז מוסקט מוסיפים גם את השמנת לבישול וממשיכים לבחוש {אין מה לעשות חובהlaugh } עד שהרוטב סמיך ללא גושים.

לוקחים תבנית אובלית חסינת חום ומסדרים שכבה של פרוסות תפוח אדמה  מתבלים במלח ופלפל מפזרים בצל ירוק // פיטרוזיליה מעל מפזרים גבינה צהובה ומעט גבינה מלוחה .מורחים שכבה של רוטב בשמל .

חוזרים שוב על הפעולה שכבה של תפוח אדמה עליה בצל גבינה צהובה ורוטב בשמל מסימים בשכבה של רוטב בשמל . מעליה זורים פרורי פרמזן //גבינה צהובה.

שכחנו את שני תפוחי האדמה לאאא

מגרדים במגרדת גסה מעל הגבינה צהובה את תפוחי האדמה ששמרנו בצד שיכסה פחות או יותר את המאפה.

אופים בחום של 190 מעלות כ40 45 דקות. עד להזהבה יפה .

מגישים חם ונהניםםם או אווו כמה שנהניםםםם

אם המאפה נשאר במקרר לפי דעתי הוא משתבח יותר אחרי חימום קל בתנור.

תהנו חבריה

בהצלחה

שלכם מכל ה טובה

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת