22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

פשטידת כרובית ופטריות.

מה עושים כשרוצים לאכול משהו לא שגרתי ויש בבית דברים שאם לא נשתמש בהם – ילכו או-טו-טו לעולמם? פשטידה.

אז הרי לכם פשטידת כרובית ופטריות – דליקטסית.

 

מרכיבים: (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ועומק 6 ס"מ, אבל הגודל לא מחייב).

1 כרובית בינונית – גדולה, מפורקת לפרחים קטנים.

2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים בינוני.

8 שיני שום פרוסות דק (קלופות כמובן).

6 פטריות פורטבלו גדולות, קלופות ופרוסות לעובי בינוני-קטן (מאלה הלבנות שקונים בתפזורת, אבל כל פטריה תהיה טובה).

שמן לטיגון.

5 ביצים (כל גודל יתאים).

מלח ופלפל שחור – לפי הטעם (הצעה שלי – בנדיבות).

כפית אבקת מרק בצל. לא יותר כדי שלא ייצא מלוח מדי.

2-3 כפות גדושות קמח מצה או פרורי לחם.

חצי כוס קמח מעורב עם שקית אבקת אפיה (קמח תופח גם טוב).

תבלינים נוספים לפי טעמכם.

שמן או מרגרינה לשימון התבנית.

 

שדרוג (לא חובה): היתה לי במקרר "שמנת צמחית" (קרם בישול צמחי) עמידה, שתוקפה פג לפני שנה. פתחתי, בדקתי, כמו שנקנתה אתמול. מצאה דרכה פנימה לתערובת (אלא שאז מומלץ להוסיף עוד 2 כפות קמח מצה).

 

הצעת שדרוג (לא ניסיתי כי חשבתי שלא יאכלו אצלי):

גרעיני תירס מתוק (משימורים) או גרעיני תירס קפואים (משקית). אני מעדיף את המתוק. כמות - לטעמכם.

עשבי תיבול לפי טעמכם.

אפשר לשלב בתערובת ירקות קצוצים, או לפרוס מעליה פרוסות מהירקות.

כשהתערובת בתבנית, לפני הכנסה לתנוור, לבזוק פרורי לחם או גבינה צהובה מגוררת.

 

כלי דרוש: קערה גדולה - אבל ממש. השתמשתי בקערה של המיקסר.

 

ההכנה:

מרתיחים את פרחי הכרובית במי מלח. אחרי הרתחה להוריד להבה ולבשל 5 דקות. לא צריך להתרכך יותר מדי כי זה עוד יעבור חום של תנור.

מסננים את המים ומניחים לכרובית להתקרר.

מחממים היטב שמן במחבת ומטגנים עד שקיפות את הבצל.

מוסיפים את השום ומטגנים קצת.

מוסיפים את הפטריות ומטגנים קצת.

מניחים לתערובת המטוגנת להתקרר.

מכניסים את הכרובית והתערובת לקערה.

מכניסים לתערובת 5 ביצים (מכל גודל שהוא).

מוסיפים מלח ופלפל שחור בנדיבות.

מוסיפים את אבקת המרק.

מערבבים.

מכניסים את קמח המצה (או פרורי הלחם). נשארו לי מצות מפסח אז הכנסתי מצה לתוך שתי שקיות נילון – ופטיש של שניצלים עשה את העבודה.

מערבבים.

מכניסים את הקמח המעורב באבקת אפיה בשתי נגלות. מערבבים אחרי כל נגלה.

משמנים תבנית.

מכניסים את התערובת.

שעה בתנור במחצית הגובה - 180-190 מעלות.

 

מעולה. המחמאות לא איחרו להגיע.

תהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת