1313
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

קיש כרישה ובצל סגול

21/05/2017

כמה שאני אוהבת מאפים עם גבינות ,ובמיוחד את חג השבועות חגיגה של

גבינות וירקות צירוף טעמים מושלם הכל הולך ,כל שילוב של גבינה עם ירק

מושלם בעיני ,הפעם הכנתי קיש מבצק פריך ונהדר במילוי כרישה בצל לבן

ובצל סגול ,השילוב נהדר ומתקבל מאפה מעט מתקתק למרות שאין טיפת סוכר

במאפה ,הבצל והכרישה הם שנותנים את הטעם והריח הנהדרים ,מתכון מנצח

ממליצה מאוד

מצרכים לבצק :

1 כוס ו3/4 קמח לבן

1/2 שקית אבקת אפייה

40 גרם חמאה

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מים

מעט מלח

מצרכים למילית :

2 כרישה גדולות קצוצות

1 בצל לבן יבש גדול קצוץ גס

1 בצל סגול גדול קצוץ גס

2 כפות שמן זית

20 גרם חמאה

100 גרם גבינה צהובה או קשקאבל מגורדים

1 מיכל שמנת מתוקה 250 גרם

2 ביצים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

הכנת הבצק :

בסיר רחב שמים את החמאה ,שמן ,מים ,מלח מביאים לרתיחה ,מערבבים את הקמח

עם אבקת האפייה מוסיפים לסיר מערבבים היטב עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה ,

מקררים היטב ,משמנים תבנית קיש קוטר 26

מרדדים את הבצק לגודל התבנית מרפדים את התחתית והשוליים,

מחוררים בעזרת מזלג אופים בחום 180 מעלות כ10 דקות ,

אופן הכנת המילוי :

במחבת שמים שמן וחמאה עד להמסה ,מוסיפים את הכרישה ,בצל יבש ,בצל סגול

מאדים מספר דקות ,מורידים מהאש מקררים .

בקערה קטנה מערבבים היטב מיכל שמנת מתוקה 2 ביצים מלח ,פלפל שחור אגוז מוסקט ,

מפזרים על הבצק גבינה צהובה או קשקבל ,מעל מניחים את תערובת הכרישה ,

יוצקים מעל הכרישה את תערובת השמנת ,מכניסים לתנור שחומם 180 מעלות

כ30 -35 דקות עד שהמאפה מזהיב .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת