00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פשטידת כרישה ובטטה

פשטידת כרישה ובטטה

פשטידת כרישה ובטטה

 

פשטידה טעימה וקלת הכנה

מאפה בטטה וכרישה
צריך תבנית מתפרקת בקוטר 26.
אני אפיתי בתבנית פאי מסוג גבוה יותר ,בגובה 5 ס"מ.
לרסס אותה בספריי שמן.
להכנת הקלתית:(אין צורך באפיה מוקדמת)
במיקסר עם וו גיטרה ,נשים:
1.5 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
100 גרם חמאה רכה
חצי קופסא גבינה לבנה5% (125 גרם)
חצי כפית מלח
נערבל לבצק רך ונעים.
נשטח אותו עם הידיים בתחתית התבנית,וחלק מהשוליים.
נחמם תנור ל160 מעלות.
נכין מילוי:
נטגן 2 כרישות בינוניות,שנקינו טוב,ופרסנו לעיגולים דקים,עד הזהבה ,ועד שמתרככים.
נוסיף למחבת בטטה בינונית,שקילפנו,וגירדנו גס,ונטגן כמה דקות.נצנן מעט.
נעביר לקערה ונוסיף:
גבעול בצל ירוק קצוץ דק
4 ביצים
2 שמנת חמוצה
200 גרם צהובה מגורדת
מלח
נערבב הכל,זאת המלית.
נשפוך מעל הקלתית,ונכניס לאפיה.
המאפה מוכן,כשהוא מזהיב יפה מסביב,ובאמצע הוא יציב ולא רוטט.
לי זה לקח שעה ורבע, אבל תציצו מדי פעם.
לצנן להתיצבות,ולחתוך

 

קרדיט: ישראלה אזולאי / בהשראת דפני פתיחה

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת