22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

שעועית צהובה בפרורי לחם קלויים

16/05/2017

עוד תוספת לא שגרתית ופשוטה מאד להכנה.

המצרכים (כ-4 מנות):

כ-750 גרם שעועית צהובה (עדיף טריה אבל אפשר גם קפואה). אני מניח שאפשר גם עם שעועית ירוקה - לא ניסיתי.

2-3 כפות מרגרינה או שמן לטיגון.

קצת פחות מכוס פרורי לחם (כל סוג אפשרי. השתמשתי במוזהבים).

תבלינים לפי טעמכם (השתמשתי במלח בנדיבות, פלפל שחור בנדיבות).

הצעת שדרוג (לא עשיתי: בצל קצוץ בינוני).

 

ההכנה:

קוצצים את קצות תרמילי השעועית, חותכים את התרמילים לחתיכות של כ-5-7 ס"מ ושוטפים היטב.

מבשלים במי מלח (די הרבה מלח - כף גדושה מלח גס ואפילו קצת יותר), מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מבשלים עד ריכוך אבל שלא יהיה רך מדי (זה לוקח כמה דקות).

מסננים במסננת ומניחים לשעועית להתייבש בה.

אחרי ההתייבשות מחממים את השמן/מרגרינה במחבת רחבה.

מוסיפים את התבלינים ואת הבצל (אם הלכתם על הבצל).

כשהבצל מגיע לשקיפות מוסיפים את פרורי הלחם.

קולים אותם קצת (זהירות - לא לשרוף) תוך בחישה וערבוב.

מוסיפים את השעועית היבשה, בוחשים ומערבבים עד שכל/רוב השעועית מצופה בפרורי הלחם.

 

בערב ל"ג בעומר אכלתי את זה עם סטייק עוף על הגריל ובירה קרה ונהניתי מכל ביס.

תהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת