88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

סברינות אישיות בסירופ מחית פירות יער

סברינות אישיות בסירופ מחית  פירות יער

סברינות אישיות בקצפת ומחית פירות יער


מילית: מחית פירות יער  מתחת לקצפת

אפויות בתבנית סיליקון מיוחדת,

בכל אחת שישה שקעים, מרוחים בחמאה מומסת

הן נחלצות בקלות לאחר האפיה

 

בעבר הרחוק נהגתי להכין את הסברינה בתבנית תנור עמוקה, ולמרוח על פניה, בתום האפיה, שיכבה דקה של ריבה אדומה חלקה, הכי פושטית,  תות / או דובדבנים, ומעל לצקת את ה-סירופ סוכר, לאחר שנספגה היטב, מרחתי קצפת , העוגה היתה אהובה על ילדי שהיו אז קטנים, ומאז עברו ימים, וזנחתי אותה, עד שנתקלתי בצורתה הממוזערת יותר, ועלי  להודות שהמתכון מוצלח וטעים מאוד, אם שוכחים את עניין הקלוריות אפשר בהחלט להנות...

 

*תוספת מאוחרת ביומיים, וחשובה, אם רוצים לשמור על צורתן היפה של הסברינות האישיות, כדאי מאוד לאחר חילוצן מהתבנית שקעים, ולאחר טבילתן,  לשים  כל אחת מהן,

בצלוחית חד פעמית יציבה או כלי זכוכית שתואם להן בגודל, . ורק אז להשלים את הזילוף עם הקצפת וקישוט המחית, והן תראנה יפה מאוד גם לאחר יום. 

אחרת אם לא תעשו כן, הן קורסות מעט למחרת, והקצפת גולשת הצידה, בקיצור, תחשבו על זה. ותתכננו מראש מה תעשו.

מצרכים:  (הכנתי 1/2 כמות מסומן באדום)

3 כוסות קמח + 20 גרם שמרית מערבבים (1+1/2 כוסות קמח + 1 כפית שמרים יבשים)

מוסיפים 4 כפות סוכר מערבבים (2 כפות סוכר)

מוסיפים 4 ביצים + קורט מלח  (2 ביצים + קמצוץ מלח)


במיקרו מחממים מעט 1 כוס חלב .(1/2 כוס חלב)
ובקערה לחוד 150 גרם חמאה ממיסים ומערבבים עם החלב, (75 גר' חמאה)

מוסיפים לקמח מערבבים 5 דקות עד שזה חלק ונוזלי.
שמים להתפחה שעה במקום חמים.
לוקחים תבנית שמיועדת לסברינה משמנים אותה עם חמאה מומסת.
אחרי שעה מורידים את העיסה על ידי ערבוב שמים בשקית זילוף ומזלפים שלושת רבעי גובה מהשקעים,

מתפיחים עוד 40 דקות .
מחממים תנור ל 180  (170 מעלות) מעלות ואופים עד שזה מוזהב

 

 צנטר עגול גדול לזילוף הבצק בשקעים

סירופ:  (לחצי כמות)

 300 גרם סוכר  + 2 כוסות מים  להרתיח עד המסת הסוכר,

(הוספתי לקראת הסוף כף גדושה ריבת תותים חלקה)

ובסוף 1 כף מיץ לימון + תמצית וניל ו / או רום, (שמתי כף וחצי, סך הכל משניהם)

לטבול כל סברינה חמה, שתי דקות מכל צד, להפוך עם הצורה היפה כלפי מעלה, ולשים בצלוחיות   

אפויות ומוכנות לטבילה בסירופ,

להעביר לצלוחיות אישיות, מיד לאחר טבילתן, 

ולזלף  ממחית פירות היער בכל שקערורית,

לזלף מעל פרח קצפת יפה ונדיב,

ולסיום,  חצי כפית מחית פירות יער, או דובדבן אמרנה, או דובדבן מסוכר.

                                                                                                                                   

 

לקצפת: (לחצי הכמות שהכנתי)

1 שמנת מתוקה + 2 כפות גדושות סוכר להקציף לקצפת יציבה, 

להעביר לשקית זילוף + צנטר כוכב

 

מחית פירות יער לקישוט 

למחית פירות היער:

  • 1 כוס מיקס פירות יער קפואים ומופשרים
  • ¼ כוס מים
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון

הכנת מחית פירות היער:

 


מוסיפים לסיר את פירות היער, הסוכר, המים, ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.

מחלישים את הלהבה לנמוכה וממשיכים לבשל במשך כ- 2 דקות נוספות.

מורידים את הסיר מהכיריים. מסננים את הפירות, שומרים את הנוזלים

מעבדים את פירות היער עם מעבד מזון ידני  (בלנדר מוט), למחית. 
להוסיף לסירופ פירות היער 1 כפית קורנפלור, לערבב היטב בכוס,

לצקת לסיר קטן את המחית + הנוזלים והקורנפלור,

לבשל  על להבה נמוכה עד שסמיך, תוך בחישה מתמדת, שלא ייחרך, (זהירות זה קורה מהר),

לשמור עד  הזילוף במקרר,

אפשר לשים בכל שקע כפית מחית פירות יער, ולזלף קצפת 

 

 

 או לזלף קצפת ולקשט בגבשושית מחית פירות יער מעל,

ואפשר גם וגם ,כלומר לשים מחית פירות יער בשקעים, לקשט בפרח קצפת ומעל חצי כפית מחית פירות יער

שומרים  במנז'טים גדולים, בקופסה עמוקה + מכסה, במקרר, ומגישים  בצלוחית ,

 

 

 

 

קרדיט: מתכון לבצק הסברינות חן שירי שיר

ציפויים שלי

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת