88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת גבינה קלאסית

עוגת גבינה קלאסית

עוגת גבינה קלאסית אפויה

 

וכן...היא נופלת גם אם נצמדים להוראות הכנה, ולפעמים גם מתבקעת...

 

 

 

 

מרכיבים:

 

בסיר ג'חנון  קוטר 24 או בסיר פלא קוטר 26 או בתבנית קפיץ רגילה

  • 7 ביצים בגודל L..

  • 750 גרם גבינה לבנה..

  • 1 גבינת שמנת נפוליאון..

  • 1 שמנת חמוצה..

  • כוס סוכר.. 

  • 1 ח' אינסטנט וניל..

  • 3 כפות קורנפלור..

  • 3 כפות קמח תופח..

  • 50 גרם חמאה.מומסת

  • חצי כוס חלב..

  • גרידת לימון..

  • כפית תמצית וניל.. 

אופן ההכנה

מומלץ להכין גזיר נייר אפיה עגול בקוטר התבנית ובהמשך תבינו לשם מה...

  • 1

    להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה...


  • 2

    את החלמונים לטרוף בקערה גדולה עם חצי כוס הסוכר הנוספת.. להוסיף את הגבינות ויתר החומרים....


  • 3

    את החמאה להמיס במיקרוגל ולהוסיף לה את החלב. ולהוסיף לקערה...


  • 4

    לערבב טוב שלא יהיו גושים...אני בשלב הזה מעבירה ומקציפה קצת במיקסר...


  • 5

    להעביר חלק מהקצף לעיסה ולערבב...את יתר הקצף לקפל בעדינות...


  • 6

    לשים תבנית עם מים חמים...


  • 7

    לאפות בתבנית מרופדת נייר אפיה בדפנות הפנימיות,  אם סיר פלא אז נייר אפיה  סביב הארובה + הדפנות, מבחוץ לעטוף ברדיד אלומיניום לשמירת לובן העוגה

  •  


  • 8

    לשים את העיסה בסיר ... באמצע התנור


  • 9

    תנור שחומם מראש על 220 מעלות רבע שעה...

  • בינתיים העוגה השחימה מעט, לקחת את גזיר הנייר העגול שהכנו מראש, ולהניח בזריזות!!!  מעל העוגה, להמשיך באפיה לפי המתכון

  •    


  • 10

    להנמיך תנור ל-160 מעלות לעוד שעה...


  • 11

    לכבות תנור ולהשאיר את העוגה לצינון מלא...שעתיים


  • 12

    להוציא וכשהיא קרה לגמרי להניח במקרר מבלי להוציא את ניר האפיה ורדיד האלומיניום...


  • 13

    למחרת להוציא את הנייר ולהפוך על צלחת 

  •  

  •  

  • קרדיט: נאוה מלכה                        

  •   

   

                                 ולפעמים 

                   בציפוי קצפת ואינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת