88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פחזניות

25/07/2017
פחזניות

פחזניות 

 

 

 

 

 

מצרכים:

 100 גר' חמאה,

 1 כוס חלב (חד פעמית לשתיה קרה),

 1 כוס מים    (חד פעמית לשתיה קרה),

150 גר' קמח מנופה,

 קורט מלח.

  כף סוכר, 

 3 ביצים טרופות 

 למילית:

1 שמנת מתוקה,

1 כוס חלב,

1 אינסטנט פודינג וניל,

 לקישוט

אבקת סוכר, או שוקולד מומס + חמאה + כף מים

אופן הכנה:

 

 

1. בסיר על אש בינונית שמים חלב + מים + סוכר + מלח + חמאה מביאים לרתיחה,

 2. מסירים מהאש מוסיפים את הקמח המנופה,  בבת אחת,  ובוחשים היטב שלא יהיו גושים, מתקבלת עיסה חלקה ואחידה,

 מחזירים לאש, וממשיכים לאדות את העיסה על להבה נמוכה,

3. מעבירים א העיסה למיקסר ומערבלים 2 - 3 דקות עד שאין אדים והעיסה נוחה למגע,

 4. טורפים את הביצים במזלג, ומוסיפים לאט לבצק , מוסיפים רק כאשר הביצים הקודמות נטמעו בעיסה, העיסה שתתקבל צריכה להיות קרמית ומבריקה,

6. עושים בדיקת בצק בין שתי אצבעות, אם הוא נמתח ואלסטי הוא מוכן לזילוף,

7. מפעילים 15 דקות מראש,  תנור לחום 200 מעלות  (עליו להיות חם מאוד),

8. מעבירים את כל העיסה לשקית זילוף עם צנטר משונן, 

מרפדים תבנית בנייר אפיה, ומזלפים את הצורה שרוצים  

 

 

  עגולים או אקלרים או צורת טבעת בשתי שכבות,

 אופים 8 דקות על 200 מעלות ׁׁ, בתנור שחומם 15 דקות מראש !!!

 

 

 מורידים טמפרטורה ל-  170 מעלות, וממשיכים באפיה עוד 20 דקות, או עד הזהבה, (משתנה מתנור לתנור,  הוספתי עוד חמש דקות),

הופכים ובודקים גם מלמטה שאפוי וזהוב,

 

              מוציאים מהתבנית ומצננים על רשת

 

הכנת המילית:

 מקציפים את המצרכים לקצפת יציבה וקשה, וממלאים שקית זילוף + צנטר וממלאים כך:

 בעיגולים הקטנים עושים חור מלמטה בסכין, וממלאים את החלל,

 את האקלרים והעיגולים חוצים וממלאים בקצפת,

 שמים על צלחת הגשה, ומפדרים בנדיבות באבקת סוכר,

או טובלים בשוקולד מריר מומס+חמאה +כף חלב.

או מכינים רוטב שוקולד מחממים עד המסה ומערבבים חצי שמנת מתוקה 38% + 100 גר' שוקולד מריר /חלב שבור לקוביות.

טיפ: אם עשיתם הכל לפי המתכון,  והפחזניות נראות זהובות ומוכנות,  ובכל זאת בעת שפתחתם אותן, נראה בפנים כאילו חלק בצקי משהו, ולא אפוי,

פשוט רוקנו  חלקים אלה בעדינות, עם כפית או באצבעות הידיים, ואל תגלו לאף אחד. 

 

 

 

 

 

קרדיט: מרי פלייר                                

                                                               

 

 

 

 

 

שק זילוף: שווה לקנות, מחזיק המון זמן, נוח לשימוש, מתנקה בקלות (מים סבון וספוג כלים, משני הצדדים), 

יש לי כמה גדלים, כמה סוגים, כדי להתאים לעובי הצנטר,  סיליקון, בד בציפוי פלסטי,

 

אך אם אין לכם שק זילוף מקצועי,  אלתרו לכם אחד כזה משקית קוקי ,שתעמוד במשימה, טוב יותר משקית ניילון רגילה, שתפוצץ במהלך זילוף בצק סמיך וכבד כמו של פחזניות, 

גוזרים במספריים את אחת הפינות, מכניסים צנטר, וממלאים בבצק או בקצפת,

העברת הקצפת לשקית זילוף גם היא נעשית בקלי קלות, אם מפשילים את שולי את השקית המצויידת בצנטר המתאים,  מעל צנצנת או קנקן גבוה, וממלאים בבצק הרבוך או בקצפת, מרימים ואוספים את שולי השקית המופשלים, ולוחצים כלפי מטה את תוכנה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת