00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה

 

 

עוגת גבינה אפויה 

 

תוספות/שינויים שלי באדום

*כדאי להתחיל מסיון הגבינות+שמנת 

המצרכים- תבנית   25-26

לתחתית

50 ג"ר חמאה

חלמון

3/4 כוס קמח

1 כף סוכר

וניל

כפית מיץ לימון

גרד לימון

 

לתערובת הגבינה-

850 ג"ר גבינה לבנה 5 אחוז 

1 שמנת חמוצה 

100 ג"ר גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת

כוס סוכר (אפשר עוד 1/4 כוס למי שאוהב מתוק)

3 שקיות סוכר וניל ו- חצי מקל וניל (לא היה לי מקל וניל),

גרד לימון

2 כפות קמח 

3 כפות קורנפלור

5 ביצים מופרדות

 

אופן ההכנה-

את הגבינות הלבנות והשמנת לשים במסננת במקרר עם נייר סופג להגיר נוזלים כמה שעות.

 

 

מכינים את הבצק לתחתית –  בקערה מערבבים חמאה וסוכר . מוסיפים חלמון ( מהביצים המופרדות של תערובת הגבינה). 

מוסיפים קמח וניל לימון וגרד לימון . מערבבים לבצק אחיד.

בתחתית התבנית מניחים נייר אפייה ( גזור בצורת עיגול) .מהדקים את הבצק לתבנית רק על התחתית .

מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר.

לאחר קירור של כחצי שעה מכניסים לתנור מחומם מראש 180 לכ- 10 דקות.

מוציאים לקירור.

בינתיים מכינים את תערובת הגבינה.

בקערה גדולה מניחים את הגבינות והשמנת. מוסיפים את החלמונים .מערבבים היטב ומוסיפים וניל.

מערבבים חצי כוס סוכר  עם הקמחים ומוסיפים לתערובת הגבינות.

 

מקציפים את החלבונים לקצף יציב עם חצי כוס סוכר.

מאחדים את התערובות בקיפול.

שופכים את התערובת על התחתית האפוייה.

מכניסים לתנור על 150-160 מעלות (לא טורבו !) , לכשעה .

מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

לאחר כשעה להוריד טמפרטורה ל120-130 לעוד  כחצי שעה עד 40 דקות

לכבות תנור ולהשאיר את העוגה  בתנור להתקררות.

לאחר מכן להעביר למספר שעות למקרר

 ציפוי:

1 שמנת מתוקה + 1 כוס חלב +1 קופסה אינסטנט פודינג וניל צרפתי

להקציף לקצף רך, ולצקת על העוגה, (זה יתיצב במקרר בזכות הפודינג וניל), לשמור במקרר לפחות ארבע שעות,

 נטיפי שוקולד מריר:

להמיס במיקרו בפולסים

100 גר' שוקולד מריר + 25 גר' חמאה + 1 כף חלב, לעצור ולערבב בכל פעם, עד קבלת מרקם חלק ונוזלי ומעט סמיך,

 להעביר למזרק, ולזלף נטיפים במעגלים מהשוליים לאמצע,  לצנן שעה לפחות, 

תלתלי שוקולד לבן:

בעזרת קולפן ירקות, 

לגרד 100 גר' שוקולד לבן מעל העוגה, ולתת להם ליפול חופשי מסביב.

 

 

הערות: לאחר שהעוגה התקררה – עדיף במקרר, אפשר לצפות אותה בציפוי שאוהבים או להגיש אותה עם מעט אבקת סוכר.

(הפעם לרגל יום הולדת 18 של יהל,  קישטתי  בקצפת בנטיפי שוקולד מריר ותלתלי שוקולד לבן).

אפשר אוכמניות: חצי כוס אוכמניות טריות או קפואות 3 כפות סוכר ,3 כפות מים כפית קורנפלור לבשל כמה דקות עד להסמכה.

אפשר להשתמש ברוטב מוכן או בריבה מדוללת במים

 

 

 

 

 

 

 

קרדיט לעוגה: דפנה אויסטר מיכאל

מתכון מדויק, 

תוצאה לא מתוקה מדי,  הציפוי משלים את המתיקות,

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת