88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

רולדות פרג

19/05/2017
רולדות פרג

רולדות פרג

 

אפשר גם רולדות גבינה או גביניות מאותו בצק שמרים 

מרכיבים

  • החומרים לבצק
  • 25 גרם שמרים טריים.

  • 100 גרם חלב- או מים-(חצי כוס מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה).

  • חצי כוס סוכר-( מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה).

  • 250 גרם חמאה חתוכה לקוביות או מרגרינה.

  • 1 שקית סוכר וניל.

  • 1/2 כפית מלח.

  • 1 ביצה.

  • חצי גרידה מלימון.

  • 500 גרם קמח.

  • למלית פרג ודבש
  • 300 גרם סוכר,

  • 300 גרם חלב, או מים.

  • 1 שקית סוכר וניל.

  • 1/4 כוס דבש או סילאן.

  • 3/4 כפית קינמון,

  • גרידה מלימון שלם.

  • מיץ מחצי לימון,

  • 100 גרם צימוקים,

  • 50 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה.

  • 1.5 כוסות פירורי עוגיות או עוגות הוספה לפי הצורך.

  • 250 גרם פרג טחון טרי.

  • 100 גרם פרג שלם , תורם לפיצפוף המלית.

אופן ההכנה

  • 1

    אופן הכנת הבצק:.


  • 2

    לשים בכוס שמרים וחלב או מים לערבב עד שהשמרים נמסים..


  • 3

    לערבל במיקסר עם וו לישה-.


  • 4

    חמאה או מרגרינה, סוכר, וניל, מלח,גרידת לימון,.


  • 5

    לערבב עד שאין גושים,.


  • 6

    להוסיף ביצה ולערבל חצי דקה..


  • 7

    לשפוך על התערובת את הקמח, ועל הקמח לשפוך את תערובת השמרים..


  • 8

    ללוש את הבצק עד שהוא ממש חלק ונעים למגע בערך כ-3-4 דקות..


  • 9

    ניתן כבר לעבוד עם הבצק או לעטוף בניילון נצמד לקרר כשעה ואז לעבוד אתו,.


  • 10

    לחלק את הבצק ל-4 לרדד את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל של 30X35 ס"מ ובעובי של כ-2 מ"מ..


  • 11

    למרוח את מלית הפרג חוץ מהשוליים לקפל שוליים ולגלגל לרולדה..


  • 12

    לטרוף ביצה עם כפית מים, ולהבריש את הבצק, לתת לבצק לנוח כ-10 דקות מחוץ למקרר למרוח שוב בביצה. ליצור עם מזלג על הבצק צורות של גלים, לדקור את הרולדה עם שיפוד ארוך-בכמה מקומות, לאורך הרולדה-כדי שהרולדה לא תתפוצץ,.


  • 13

    לאפות בתנור שחומם מראש לחום נמוך 160 מעלות כ-30-35 דקות עד הזהבה..


  • 14

    אופן הכנת מלית פרג דבש:.


  • 15

    לשים בסיר קטן- סוכר, חלב או מים, וניל, דבש, קינמון, חמאה או מרגרינה. גרידת לימון, מיץ לימון,להביא לידי רתיחה להוסיף את הפרג והצימוקים לערבב כדקה, ולבסוף להוסיף לפי הצורך את פירורי העוגיות עד שמתקבל ממרח סמיך,שניתן למריחה- לקרר..


  • 16

    למלית גבינה לגביניות:.

התמונה של ‏ליהי לולו קרויץ‏.


  • 17

    1 גביע גבינה לבנה..


  • 18

    חצי כוס סוכר,.


  • 19

    1 כפית תמצית וניל..


  • 20

    40 גרם צימוקים.


  • 21

    2 כפות קמח-לערבב הכל ביחד..


  • 22

    אופן הכנת הגביניות:.


  • 23

    לחתוך את הבצק המרודד ל-ריבועים 7X7 ס"מ לערך , להניח במרכז כפית גדולה של מלית גבינה..


  • 24

    לקפל את 4 הפינות כלפי המרכז כך שנקבל מעטפת גביניות. למרוח בביצה, ולאפות בחום בינוני 170 מעלות כ-17-20 דקות עד הזהבה..


  • 25

    לפאי גבינה- להכפיל בשניים את כמות מלית הגבינה..

התמונה של ‏ליהי לולו קרויץ‏.

  • 26

    לקחת שליש כמות בצק ולרדד לעובי כ-3 מ"מ ולרפד אותו על תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ-גם שוליים..


  • 27

    למרוח את כל מלית הגבינה וליישר..


  • 28

    לרדד בצק למלבן בגודל 30X30 ס"מ לערך בעובי 3 מ"מ.


  • 29

    לחתוך רצועות בעובי של כ-1 ס"מ..


  • 30

    למרוח את שולי הבצק שבתבנית. לשים מעל את רצועות הבצק בצורת שתי וערב. .


  • 31

    למרוח את רצועות הבצק בביצה טרופה. ניתן לקשט עם צימוקים,.


  • 32

    לאפות בחום נמוך 160 מעלות כ-30-40 דקות עד הזהבה..


  • 33

    למלית אגוזים ל-2-לרולדות:.

  • התמונה של ‏ליהי לולו קרויץ‏.


  • 34

    2 כוסות חלב (מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה)..


  • 35

    60 גרם חמאה..


  • 36

    2 כוסות סוכר..


  • 37

    2 כפות דבש,.


  • 38

    רבע כפית מלח..


  • 39

    כפית שטוחה קינמון..


  • 40

    150 גרם צימוקים שחורים..


  • 41

    250 גרם אגוזי מלך טחונים דק..


  • 42

    250 גרם עוגיות פתי בר טחונות..


  • 43

    גרידה מחצי לימון בינוני..


  • 44

    אופן הכנת המילוי-.


  • 45

    לשים בסיר על האש-חלב, סוכר, דבש, חמאה, מלח, קינמון, צימוקים, גרידת לימון, ולהרתיח. לכבות לשפוך את האגוזים והעוגיות ולערבב. ולקרר..


  • 46

    אם המילוי התקרר והוא קשה למריחה ניתן לדלל אותו עם קצת חלב. העיסה צריכה להיות כמו ממרח חומוס נוחה למריחה..

קרדיט מתכון: ליהי קרויץ

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת