22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

פתיתים ברוטב עגבניות ביתי

12/05/2017

לפעמים צריך לשאול את הילדים מה הם רוצים לאכול. זה בסדר להתאים את הבישולים שלנו לחיכם של הצאצאים. הם יאכלו בתאבון רב יותר. אחת הבנות ביקשה הפעם פתיתים ברוטב עגבניות.

קצת הופתעתי למצוא שמעולם לא העליתי מתכון לזה, למרות שזה מאד פשוט להכין, במיוחד למתחילים. אז הנה אני מתקן את המעוות.

 

המצרכים לפי סדר הופעתם: (אני נוהג להכין את הדברים לפי סדר על השיש. כך לא שוכחים דברים).

5-7 כפות שמן לטיגון. אין צורך בשמן זית.

בצל גדול (אבל ממש) קצוץ די גס.

כוס גדושה פתיתים אפויים (זה בא באריזה מוכנה. יש גם פתיתים רגילים לא אפויים, אבל אני לא אוהב אותם. גם לא הבנות).

חצי כוס (או קצת יותר – תראו בבישול) מים רותחים.

4 עגבניות בינוניות שביקרו ורוסקו ביסודיות במעבד מזון או בלנדר (עדיף בלנדר). במקום זה אפשר להשתמש ב-400 גרם (חצי קופסה) שימורי עגבניות כתושות אבל לדעתי זה דליל מדי.

תבלינים: (לחסרי נסיון עדיף לא לשים הרבה אלא מעט ובהמשך הבישול לתקן תיבול או – ללמוד לפעם הבאה. אם תשימו יותר מדי – עלול לא להיות אכיל).

מלח

פלפל שחור

כף מחוקה אבקת מרק בצל (או מרק בטעם עוף אבל בצל עדיף). לא חובה.

מעט פפריקה מתוקה.

שום כתוש (כפית לא מחוקה אבל גם לא גדושה מדי) או שתי קוביות משום כתוש קפוא. למי שמועך שום – 3-4 שיניים.

כף גדושה רסק עגבניות.

תבלינים נוספים – לפי טעמכם (המלצה - קוביה או שתיים בזיליקום קצוץ קפוא).

 

מחממים היטב את השמן בסיר.

כשהשמן רותח (שרק לא ישרף) מכניסים את הבצל ומטגנים/מאדים עד שקיפות (לערבב מדי פעם).

מכניסים את הפתיתים ומטגנים עוד דקה עד 2 דקות (לערבב מדי פעם).

מוסיפים חצי כוס מים רותחים (זהירות – זה קופץ בסיר).

מוסיפים עגבניות מרוסקות.

 מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם.

אם נראה שהעיסה יבשה או סמיכה מדי אפשר להוסיף עוד רבע כוס מים.

מכניסים את התבלינים ומביאים שוב לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם.

מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5-7 דקות (בודקים שהפתיתים כמעט רכים לגמרי). מכבים את האש ומשאירים סיר סגור לפחות 10 דקות.

בתאבון ותהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת