88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

טארט תפוחים צרפתי

13/05/2017
טארט תפוחים צרפתי

טארט תפוחים מקורמלים - מתכון צרפתי 

 

תבנית אפיה עגולה לא קפיצית!

1.5 ק"ג תפוחים מתוקים או גרני סמיט, ללא ליבות חתוכים לרבעים,

100 גר' סוכר,

3 כפות חמאה ללא מלח,

להגשה: גלידת וניל,

אופן הכנה:

תבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ

לחתוך עיגול בצק עלים, בקוטר התבנית ההפוכה, לחורר עם מזלג על פני כל העיגול במפוזר, להניח בצד,

לקלף את התפוחים, לחצות ולנקות מהליבות, לחתוך לרבעים,

לחמם מראש תנור ל- 190 מעלות,

בסיר רחב על אש בינונית להמיס סוכר, עד לצבע עינברי, לערבב אם צריך לפיזור אחיד ולהמסת הסוכר,

להוסיף את החמאה, לערבב עד שמתקבל גוון חום בהיר,

להוסיף את התפוחים, לערבב ולודא שכל רבעי התפוחים מצופים בקרמל, לבשל כ- 15 - 20 דקות ,

לא למעוך את התפוחים לטעום מפעם לפעם, לודא שטעם הקרמל אינו מריר, יש להשגיח כל העת!

להסיר מהאש כאשר התפוחים מצופים היטב בקרמל, וספגו אותו, ורק מעט קרמל נותר בתחתית הסיר,

להניח את התפוחים בצפיפות בתבנית האפיה,

להניח מעל את עיגול בצק העלים,

 ולהחדיר מעט פנימה את קצוות עיגול הבצק, בצמוד לדפנות התבנית והתפוחים

לאפות  45 - 50 דקות  עד שהבצק תפוח ושחום / זהוב,

לצנן שעה, ולהפוך על צלחת הגשה,

לפרוס ולהגיש עם כדור גלידת וניל

קרדיט: תרגום סרטון בפייסבוק

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת