00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

את ואני מבשלים צבעוני

דג באס בשומר ולימון


טעמו האניסי של השומר שנוי במחלוקת, אבל כשהוא מבושל עם לימון הוא עדין ומדגיש את טעמי הדג.

חומרים: 

2 פילטים של דג באס

1/4 כוס שמן זית

1 כרישה חתוכה לטבעות (החלק הלבן בלבד)

1 שומר פרוס

מיץ מלימון אחד

1 כוס מים

חצי כוס עלי פטרוזיליה

הכנה: 

במחבת גדולה מחממים את שמן הזית

במחבת מחממים 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את הכרישה עד שמזהיבה.

מוסיפים את השומר ומטגנים עד שהוא מתרכך.

ממליחים ומפלפלים. 

ממליחים ומפלפלים את הפילטים משני הצדדים, ומניחים מעל תערובת הירקות.

זורים את עלי הפטרוזיליה.

שופכים את מיץ הלימון והמים ומבשלים רבע שעה.

גיוונים ותוספות: 

במקום באס אפשר להשתמש בדניס, פורל, או לברק. במקום כרישה - בבצל קצוץ.

אז מה יש במנה? 

דג באס, אבל הוא עשיר בחלבון, בחומצות שומן בלתי-רווי ובוויטמינים.

בשומר יש סיבים תזונתיים, נוגדי חימצון, מינרלים כמו אשלגן שמסייע ללב וסידן, שמסייע לבניית עצם.

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יעל ענבר1 אלא אם צויין אחרת