44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

שמרים ולוטוס

11/05/2017

פצצת אנרגיה יותר נכון לקרוא לעוגה הזו..לקחתי אותה מהבלוג של דורית מנו המקסימה..את האמת עדיין לא טעמתי אותה אבל הריח בזמן האפיה הטריף לי את החושים. קצת שיניתי והכנתי לפי הזיכרון.כמובן אפשר גם במילוי אחר וגם לשנות לפרווה.אבל המילוי הזה הוא הכי הכי טעיםwink

 

 

 

וחייבת לספר לכם למה גם התלהבתי מהעוגה קצת לפני פורים באה אלי ביתי ובקשה שאכין לה מגולגלות מעמול לארוע שיהיה בישוב שלה היו לי את עוגיות הפתיבר ולא היה לי מספיק אגוזים למילוי אז פוררתי עוגיות (ואל תשאלו אותי כמה חח) עירבבתי עם אגוזים שנשארו לי וקוקוס הוספתי א' סוכר,מרחתי בריבה וגילגלתי .התוצאה היתה טעימה עובדה שביתי סיפרה שלא נשאר פרורר "אמא חוסלל "חחח ועוד ביקשו את המתכון..כמובן שאמרתי להם שיש בבלוג אבל לא גיליתי להם שכאן הוספתי עוגיות.וכך גיליתי שגם בתוך בצק תוספת של עוגיות זה טעים. וכאן בעוגה עוגיות לוטוס ממכרות.

המצרכים לבצק:

500 גרם קמח

70 גרם סוכר

גרידת לימון

2 ביצים

1 כף שמרים יבשים

משפר אפיה חצי שקית

2 ביצים

100 גרם חמאה מומסת קרה // מחמאה// שמן

150  מליליטר חלב //מים

למילוי:

צנצנת ממרח לוטוס

10-12 עוגיות לוטוס מפוררות

כוס שוקולד מגורד או מקופלות מפוררות (אני שמתי 6 מקופלות מריר פרווה)

לסירופ:

כוס סוכר

חצי כוס מים

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

במיקסר  עם וו הלישה לערבב סוכר קמח להוסיף את השמרים ושאר החומרים וללוש בצק רך.

לכדרר את הבצק לעטוף בשקית ולהתפיח .אני הכנסתי לילה למקרר.

לחלק את הבצק לשניים

על משטח מקומח לרדד את הבצק למרובע גדול למרוח ממרח לוטוס לפזר פרורי עוגיות לוטוס ושוקולד

לחתוך את הבצק לרצועות ברוחב של 4 ס"מ לגלגל רצועה אחת לשבלול להמשיך לרצועה שניה ולהמשיך לגלגל מהיכן שהסתימה הרצועה כך עם כל הרצועות עד שנוצר לנו ברלה שמנמן.

לשמן היטב תבנית חד פעמית קטנה ולשים את הברלה.

להתפיח שוב כחצי שעה.

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות עד הזהבה בערך כ25- 30 דקות.

בזמן האפיה להכין את הסירופ לבשל על אש נמוכה עד להמסת הסוכר ולצנן.

להבריש את העוגה כשהיא יוצאת חמה מהתנור.

חברה הריח שהופץ בבית היה מטריף אני חושבת שהטעם יהיה עוד יותר משגע.

תודה לדורית על עוד מתכון מדהיםםם

הנה כאן המתכון המקורי

http://sweetdooly.co.il/recipes/cakes/page/9/

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת