88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת שוקולד אלוהית

09/07/2017
עוגת שוקולד אלוהית

עוגת שוקולד אלוהית 

להמיס בסיר קטן על הגז:

1 כוס חלב

4 כפות קקאו

200 גרם שוקולד מריר

1.5 כוסות סוכר. (פחות 3 כפות בשביל החלבונים

אחרי שהכל נמס להוסיף לסיר:

1 חמאה/מחמאה (200 גרם)

5 חלמונים (לשמור חלבונים בצד),

ברנדי/תמצית רום.

 מוסיפים 1 כוס קמח תופח.

להקציף את החלבונים עם 3 כפות סוכר, לקצף יציב. לאחד את 2 הבלילות בתנועות קיפול.

לאפות את העוגה בחום של 180 מעלות כחצי שעה – 40 דקות או עד שהיא מוכנה.

אם מכינים לפי הדרך שלי: אחרי שהעוגה מוכנה, להכין גנאש (1 שמנת מתוקה + 200 גרם שוקולד מריר להמיס במיקרו ולערבב שלא יהיו גושים) לשפוך על העוגה .

*(השתמשתי ב  -100גר' שוקולד מריר + 100 גר' שוקולד חלב + 1 שמנת מתוקה, 

 חיממתי על אש נמוכה את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה, הסרתי מהאש,

הוספתי את קוביות השוקולד, ואחרי כ- 3 דקות בחשתי במטרפה ידנית לקרם חלק ללא גושים, הנחתי בצד לצינון.

יצקתי את הגנאש על העוגה החמה מיד עם הוצאתה מהתנור,).

נהדרת כעוגת יום הולדת לילדים, נהדרת למבוגרים, עוגה מנחמת.


 

קרדיט: אלונה זוהר

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת