88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

חלה מתוקה

30/06/2017
חלה מתוקה

 

 

 

חלה מתוקה

 

 

 

 

בכוס מדידה חד פעמית לשתיה קרה

מצרכים:

 1 ק"ג קמח,

 2 כפות שמרים יבשים, או שקית שימרית,

2 ביצים,

 3/4 כוס סוכר 

1/2 כוס שמן,

 2 כוסות מים חמימים, 

 1+1/2 כפיות מלח

אופן הכנה:

לערבב קמח + שמרים + סוכר 3 דקות,

 להוסיף ביצים ולערבב עוד 2 דקות,

להוסיף שמן ומים לסירוגין ובהדרגה (מים לפי הצורך), 

להוסיף מלח ולמשיך ללוש עד לאיחוד הבצק,

בשלב זה הבצק רך ומעט דביק, ואין להוסיף לו קמח,

לשמן מעט את הידיים וקערת התפחה עמוקה, לכדרר את הבצק בשתי הידיים ולהניח בקערה,

לשמן מעט את הבצק מלמעלה, ולהניח  לתפיחה בקערה מכוסה בניילון רופף כשעה וחצי,  

לשמן משטח עבודה, 

לשתי חלות:  לחלק את הבצק ל- 6 כדורים,  

 לכסות בניילון רופף, 

לקחת את הכדור הראשון, לרדד מעט במערוך, לגלגל לרולדה, ולגלגל בידיים לגליל ארוך , 

לחזור עם הכדורים שני ושלישי,

 (לפדר קלות מאוד בקמח, כדי שלא יידבקו באפיה ובתפיחה) ולקלוע צמה לא מהודקת מדי, להדביק קצוות ולקפל כאל מתחת לחלה,

להניח בתבנית מרופדת נייר אפיה, לכסות בניילון רופף  להתפחה 20 דקות - 

לברק יפה למרוח חלמון + כפית מים (בשלב זה אפשר לזרות מעל שומשום / פרג שלם) ולהתפיח עוד 15 דקות,

להכניס לתנור מחומם מראש 180 מעלות, לאפיה של 45 דקות או עד קבלת צבע שחום עמוק,

לאפות בשליש התחתון של התנור ,

 

 

 

 לחמניות  מתוקות :

לחלק את הבצק ל- 15 כדורים,

לרדד מעט כל כדור,  

לגלגל לרולדה

, ולגלגל לגליל

וליצור לחמניות קלועות, או קשר, או כל צורה שבוחרים ,

התפחה ראשונה 15 דקות מכוסה בניילון רופף,

מריחת חלמון+1 כפית מים (בשלב זה אפשר לזרות שומשום )

התפחה שניה רבע שעה

אפיה באמצע התנור שחומם מראש, 170 מעלות, עד ששחום, כ- 30 - 55 דקות תלוי בתנור 

 

 

 

טיפים:

לאחר לישת הבצק ליצור כדור חלק ועגול, להניח לתפיחה.

 

ביצים הם נוזל, על כן הוספת הנוזלים בהדרגה ולפי הצורך, 

תפיחת יתר תגרום לקריעת הבצק, ועיוות הצורה שהכנו,

העבודה עם ידיים משומנות ומשטח עבודה משומן יתנו לנו בצק גמיש ונוח לעיצוב,

הוספת קמח שלא לפי המתכון, תקשה את הבצק,

*כאשר החלות נראות אפויות יפה ושחומות /זהובות מלמעלה, להרים טיפה לפני הוצאתן מהתנור, לבדוק גם בתחתיתן אם אפויות מספיק,

 אם לא, לכסות מלמעלה בנייר אפיה רופף, להוריד תבנית לשלב תחתון,  ולכוון  אפיה לחום תחתון בלבד,  עד שאפוי היטב גם מלמטה,

 

*לשמירת רכות ואווריריות גם ביומיים שאחרי, לכסות את החלות / לחמניות בניר אפיה, ועליו מגבת מטבח, עד שמתקררת לאחר מכן לעטוף היטב בניילון נצמד,  הלחות תישמר והחלה תאריך יומיים, בטמפרטורת החדר, אפשר גם להקפיא, 

 

 

קרדיט:מלי מאירוב

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת