88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת פרח שמרים

עוגת פרח שמרים

עוגת פרח שמרים שוקולד

 

 

מתכון בצק שמרים בסיסי  זה הבצק הקבוע של חגית לרוגלך, גביניות,  רולדות בורג   וחלות מתוקות,  4 תבניות אינגליש קייק לרולדות בורג,

מרכיבים:
כ- 1 וחצי (תתחילו עם 1 ורבע) כוסות מים חמימים - כוס חד"פ לשתיה חמה (200 מ"ל)
1 ק"ג קמח
3 ביצים
כוס שמן (200 מ"ל- האוניברסלית)
כוס סוכר
כפית אבקת אפיה
כפית מלח
1 סוכר וניל
1 וחצי כפות שמרים יבשים

להכין בצק, להתפיח פעמיים:

 פעם אחת התפחה של שעה,

פעם שניה מוציאים אוויר ומתפיחים שוב  30 דקות.

 

המילוי : מילוי מבושל לעוגות שמרים שוקולד

 

 

בסיר קטן:

1 מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל),  / או  שמנת מתוקה 38%

כוס מים (200 מ"ל),, / או חלב 

1 שקית אינסטנט פודינג שוקולד,

2 כפות קקאו,

2 כפות סוכר,

2 כפות קורנפלור,

כף נס קפה.,

כפית תמצית וניל.

.את הכל נערבב ונרתיח בסיר על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כל הזמן שלא יהיו גושים, עד שכל הנוזלים מצטמצמים והקרם הופך מאוד סמיך...

לשמור כשעה במקרר ולמרוח כמילוי לכל עוגות השמרים, 

 

מחלקים את הבצק ל- 10 כדורים שווים

עובדים על משטח משומן

משמנים תבנית

*הכנתי רינג גדול, על מגש עגול גדול, מרופד בנייר אפיה ומרחתתי בחמאה

עיצוב הפרח החיצוני  מחמישה כדורים:

 

לשמן תבנית עגולה גדולה,

להתיז שמן חמאה על כל כדור ועל משטח העבודה,

לרדד כל כדור ולמרוח מהקרם עד מרחק 1.5 ס"מ מהשוליים חוזרים מעליו עם עלה בצק שני כך כל שיכבה,

ולסיים בעלה חמישי  ללא קרם,

  להדק היטב בשוליים להצמיד הקצוות של העיגולים,

 

בסכין חדה מאוד , לעשות  חתך  ( + ) עמוק לא עד הסוף,   ולא לחתוך  את השוליים הן נשארות שלמות,

, וכל רבע לחצי מתקבלים  8 משולשים , 

להרים כל קצה משולש  מהאמצע ולמשוך לכיוון  החוצה, לשולי התבנית ממש שיגלוש מעליה קצת,  לאט ובזהירות שלא יקרע,

 

 

 

את הפרח האמצעי עושים באותו אופן רק מארבע שכבות בצק, הרביעית ללא קרם, מהדקים  עם כל הוספה את הקצוות, ואת כל הקצוות יחד בסוף,

 ומניחים באמצע התבנית וחוזרים על צורת החיתוך כמו בקודם, ל- שמונה משולשים,

אך הפעם, מותחים כל קצה משולש אל האמצע בין שני המשולשים הקודמים, תוך כדי שדוחפים את הקצה מעט פנימה,

באמצע אפשר לשים כדור בצק עם או בלי שוקולד, או לעצב צורת פרח כך:

מרדדים את הכדור לעלה,  מורחים יתרת הקרם שוקולד,

1. משאירים את אמצע  עיגול הבצק שלם, לא חותכים אותו, ועושים ארבעה חתכים , שמאל ימין למעלה ולמטה מתקבלים ארבעה משולשים

2. לוקחים משולש אחד משני קצותיו ,  ומביאים לכוון האמצע  מניחים ומדביקים , את המשולש שמולו מרימים לכיוון האמצע, ומעט עוטפים את  עלה הכותרת הקודם מלמטה, תוך כדי מתיחה קלה,

 וכך ממשיכים עם השניים הנותרים וקיבלנו צורת ורד,  כשכל עלה כותרת חבוק למטה על ידי זה שאחריו.

לקפל מעט כלפי חוץ את עלי הכותרת ,בצורת ורד,  כמה שניתן,

להתפיח 20 דקות,  הבצק יתפח, וימלא את כל התבנית, גם בגובה,

למרוח ביצה טרופה עם כף מים,

 לפזר  שומשום,   או פירורי שוקולד לקישוט

לחמם תנור 180 מעלות ,

לאפות  30 - 40 דקות

לצקת מיד סירופ שמוכן,

 

 

 

 הסירופ:

 1/2 כוס סוכר + 1/2 כוס מים + כף מיץ לימון, לבשל עד שסמיך,

להבריש על העוגה החמה

 

 

קרדיט חגית אלקבץ

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת