22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


מתכונים לנשים המסתובבות (:-

בצק נפלא ללחמניות ו/או פרעצלך: 

רכיבים:
4 כוסות קמח לבן
כוס קמח קראנצ`י לאפית לחם  של סוגת
3 כפות סילאן
2 כפות סוכר לבן
כף וחצי שמרים יבשים
2 כוסות מים  חמימים
כף חמאה מומסת
כפית מלח

אופן ההכנה:

לשים בקערה את החומרים היבשים.
לצקת לאמצע הקערה את הרטובים וללוש היטב.
אני את השלב הזה מכינה באופה הלחם שלי.
הלישה אורכת 5 דקות.
בודקים שהבצק לא דליל מדי ואם כן—אז מוסיפים כף קמח או לפי הצורך.
מוציאה ושמה בקערה מכוסה בניילונית .
מכניסה  למ ק ר ר מינימום 8 שעות או יותר.
מוציאים ומפשירים לטמפרטורת החדר.  בערך כשעה.
עושים נקניק ארוך ושמן באורך של 60 ס"מ .
חותכים לאורך 12 יחידות של 5 ס"מ כ"א.
מכל יחידה עושים שרוך צר וארוך באורך 50 ס"מ או 52 ס"מ
מכינים צורת הספרה 8 ומהדקים באמצע השמונה.

או בצורת הפרעצל המקורי:
מגלגלים את השרוך  ב ל י  ק מ ח, על גבי השיש, מהשרוך הארוך יוצרים צורה של האות    U    הפוכה.
מצליבים את 2 הצדדים אחד על השני ומקפלים אחד למעלה ואחד מתחת.
מהדקים.
מניחים על תבנית מצופה  בניר אפיה לא משומן.
רצוי להניח  קרוב לתנור חם כדי שיתפחו עד שמכפילים את נפחם.
מברישים בביצה טרופה מהולה בכף יין יבש אדום או לבן. אפשר למהול בכף סילאן או חלב.
מפזרים שומשום או מלח עבה ו/או קצח.
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מכניסים לאפיה של לא יותר מ-15 דקות.

 

עוגת מוס שוקולד עם קרם נוגט

 

רכיבים:

200 ג` שוקולד מריר (2 חבילות)
200
ג` חמאה (2 חבילות(
6
ביצים מופרדות
250
ג` סוכר (כוס ורבע)
1
כפית סוכר וניל
100
ג` שקדים טחונים
2
כפות קמח תופח
500
מ"ל שמנת מתוקה (2 חבילות)
4
כפיות סוכר
3
כפות גדושות ממרח נוגט (השחר העולה)
2
כפיות ג`לטין
4
כפות חלב

אופן ההכנה:
להמיס במיקרו שוקולד וחמאה.
לערבב לתערובת חלקה ולצנן.
להוסיף חלמונים, אחד אחד לערבב במהירות.
להקציף חלבונים סוכר וסוכר וניל.
לקפל את הקצף לשוקולד.
לחמם תנור לחום בינוני.
שתי כוסות  מתערובת השוקולד לשמור במקרר.
להוסיף לתערובת השוקולד שנותרה  שקדים  וקמח.
להעביר לתבנית משומנת.

להכניס לתנור לכ- 30 דקות ולקרר.

מוס שוקולד:
להעביר את שתי כוסות השוקולד שהשארנו בצד לקערה.
להמיס את הג`לטין, כפית ג`לטין בקערה +2 כפות חלב.
להניח בצד ל-10 דקות.

אחרי 10 דקות להכניס למיקרו ל 30 שניות.
לערבב את הג`לטין המומס עם השוקולד.
להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפיות סוכר.
להוסיף את השוקולד לקצפת ולקפל לתערובת אחידה.
לשפוך על בסיס העוגה שהכנו.
להכניס למקפיא לשעה.

קרם נוגט:
להמיס ג`לטין (כמתואר בסעיף הקודם)
להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפיות סוכר.
להוסיף את ממרח הנוגט והג`לטין המומס לקצפת.
לקפל לתערובת אחידה.
לשפוך על מוס השוקולד שבתבנית.
להקפיא ללילה.


הערות:
תבנית 24.
בשביל לקשט אפשר לגרד שוקולד על העוגה.
מרשימה וטעימה מאוד.

 


 

עוגת גבינה אגוזים ושוקולד לבן

 

לבסיס:
150 גרם שוקולד לבן
1.5 כוסות אגוזי מלך טחונים גס

למלית:
4 מיכלים של שמנת מתוקה
1 חב` אינסטנט פודינג וניל
1 כוס אבקת סוכר
750 גר` גבינה לבנה 9% שומן
קליפה מגוררת מ-1 לימון
21 גרם ג`לטין

לקרם:
4 כפות שמנת מתוקה
140 גר` שוקולד לבן שבור לקוביות

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות

הבסיס:
ממיסים שוקולד לבן בבן מארי ומוסיפים האגוזים ומערבבים.
מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס.
אופים בין 5-8 דקות מוציאים ומצננים.
שמים מעט שמנת בסיר וממיסים את הג`לטין ע"י חימום איטי.
מקציפים את שאר השמנת ומוסיפים האינסטנט וניל, הלימון, אבקת הסוכר והג`לטין.

יוצקים על הבסיס שהתקרר ומכניסים לקירור לפחות 8 שעות (או ללילה).

הקרם:
מחממים את 4 כפות השמנת והשוקולד עד שנמס.

מצננים ויוצקים על העוגה.

 

3 צמות שמרים קריספיות שוקולד השחר/נוטלה:

רכיבים:
50 גרם שמרים טריים
מיכל שמנת חמוצה
200 גרם מרגרינה רכה
3 חלמונים
3 כפות סוכר
קורט מלח
4 כוסות קמח  -  לא להוסיף.

מלית:
שוקולד השחר או נוטלה בתוספת אגוזים פריכים.

ציפוי למריחה/הברשה:
חצי חבילה אבקת סוכר מעורבב עם 2 כפות חלב לממרח כמו טחינה.

אופן ההכנה:
הבצק:
לקחת קערה גדולה  .
לערבב בקערה את הקוביה של השמרים עם השמנת החמוצה.
להמיס את השמרים בשמנת תוך כדי בחישה.
להוסיף מרגרינה רכה מאד ולבחוש.
להוסיף חלמונים וסוכר ומלח.
להתחיל לוש עם 3.5  כוסות קמח. הכי הרבה 4 כוסות.   ל א   י ו ת ר.

ללוש את הבצק.
לכסות בניילון נצמד.    

להכניס למקרר ל-3 שעות לפחות.

הבצק לא תופח-אבל צריך להיות במקרר.

לפתוח 3 עלים על שולחן מקומח מעט.
למרוח בנדיבות קרם שוקולד.
לגלגל לרולדה עבה.
כל רולדה לחתוך ל-3 לאורך כשהחלק העליון נשאר סגור ולא חתוך.
מחזיקים את החלק העליון ומתחילים לשזור צמה.

לסדר את הצמות בתבנית כשמילוי השוקולד הגלוי כלפי מעלה.  כמה שאפשר.
ככה לסדר את כל הרולדות . 3 רולדות יפות.

אופים בתנור 175 מעלות עד שמוכנות. לבדוק אחרי 30 דקות.
לחמם את הציפוי של החלב ואבקת סוכר.  לחמם למעין משחה.
למרוח על הרולדות את הציפוי החם.
לצנן ולהנות.
ניתן לארוז כל רולדה ולשמור בפריזר לתקופה ארוכה......

 

מלית פרג:

לקנות פרג טחון טרי במעדניות..(לא בסופר)

פרג טחון טרי שומרים בפריזר.

על חצי קילו פרג
לשים בסיר 2 כוסות חלב ואת הפרג ולבחוש. להוסיף כוס סוכר.
כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3 כפות דבש ו-50 גרם חמאה ולהמשיך לבחוש.
כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון (וצימוקים אם רוצים).
אפשר לגרר לימון לטעם. אפשר להוסיף כף יין.
אפשר לפזר שוקולד צ`יפס או אגוזים.

 

סלט טונה בצבעים וטעמים:

לשים בקערה:
2 קופסאות טונה קטנות מסוננות להשאיר בגושים
 7זיתים שחורים-מגולענים- חתוכים לרצועות דקות
1 גמבה אדומה טרייה- בשרנית חתוכה לקוביות קטנות
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים (כולל הירוק)
4 ביצים קשות מגוררות במגררת גסה
מלפפון חמוץ גדול חתוך לקוביות
לימון סחוט
3 כפות מיונז
פלפל שחור גרוס טרי
מעט מלח – בזהירות.  לטעום ולשפר.

לבעל שאוהב חריףףף להוסיףףףף פלפלון אחד קצוץ דקיק למנה האישית.

 

לכם סופריטו של עוף וירקות  

2 כרעי עוף מופרדות לשתי ירכיים ושתי שוקיים

1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים ומחולקים ל-4 חלקים כ"א

1 פלפל אדום

2 גזרים

4 כפות שמן

1 בצל מקולף ומחולק לרוחבו

1 ראש שום מחולק לרוחבו

2 גבעולי קורנית או אזוב טריים (לא חובה)

מלח, פלפל שחור

 

בסיר בעל תחתית עבה מחממים שמן ומטילים לתוכו את תפוחי האדמה. (כסו את הסיר למניעת נתזי שמן). מידי פעם הופכים את התפוחים בזהירות ומניחים לתפוחי האדמה לקבל צבע וטעם של חריכה קלה.

מוציאים את תפוחי האדמה אל כלי אחר. ואל הסיר מכניסים את נתחי העוף ואת שאר הירקות. גם הם יחוו את צריבת החום שתדגיש את טעמיהם. עליהם מחזירים-מניחים את תפוחי האדמה. מוסיפים את גבעולי האזוב/קורנית, ממליחים ומפלפלים. יוצקים 3/4 כוס מים, מביאים לרתיחה, סוגרים-אוטמים עם רדיד אלומיניום ומכסה ומנמיכים את האש לדרגה החלשה ביותר. הסיר ישהה על הלהבה כשעתיים. בינתיים הירקות והבשרים יגירו את מיציהם שיתאחדו ויתמזגו לטעם חדש.

 

ואחרי שעתיים...ללקק את האצבעות.   

סלט פטוש/פסטו
(ל-4 מנות)

רכיבים:

2  עגבניות בינוניות
2 מלפפונים

חצי בצל סגול
1 צנון בינוני
1 שן שום כתושה
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
1 כף נענע קצוצה
מיץ מלימון טרי
מלח, פלפל
6 כפות שמן זית
1 פיתה, חתוכה לקוביות או 2 פרוסות לחם שחור
1 כפית זעתר (או לפי הטעם)
   

אפשרות: 200 גרם גבינת צאן.

אופן ההכנה:
חותכים את העגבניות, המלפפונים, הצנון והבצל לקוביית בינוניות ומניחים בקערה.
מוסיפים פטרוזיליה ומתבלים במיץ לימון, שום, מלח, פלפל וכף שמן זית.
מחממים את שארית השמן במחבת ומטגנים את קוביות הפיתה או הלחם עד להזהבה.
מוסיפים את הקוביות לסלט ומערבבים קלות. זורים מעל זעתר.
ניתן לגוון על ידי הוספת 200 גר` גבינת צאן רכה חתוכה לקוביות.
קיימת גרסה לסלט זה בה משתמשים רק בקוביות לחם השחור ישן ללא טיגונם.

 

כנפיים ברוטב סויה ודבש:

להשרות את הכנפיים ללילה במשרה של :
חצי כוס שמן זית
¾ כוס רוטב סויה עם 1/4 כוס מים רתוחים (שהרתחנו מראש-לא רותחים)
2 כפות דבש או סילאן
2 כפות רסק עגבניות
מלח,פלפל שחור ,פפריקה מתוקה

להכניס לתנור, ללא הנוזלים, לשעה, בחום של 200 מעלות ולהפוך את הכנפיים מידי פעם עד שהעור משחים היטב.
את נוזל המרינדה שנותר להוסיף לאורז בשלב ההכנה.

יוצא מדהים.

 

דג בכוסברה:

רכיבים:
1 קילו דגים
כוס כוסברה קצוצה
5 שיני שום
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית כורכום
חצי כוס שמן
3-4 פלפלים אדומים חריפים יבשים
כף פפריקה
מעט מים
מלח

אופן ההכנה:
מרפדים סיר שטוח ורחב במחצית מכמות הכוסברה (כולל הגבעולים).

מסדרים מעל את נתחי הדג וממליחים. מפזרים את יתר הכוסברה על הדג.
בקערה קטנה מערבבים את התבלינים עם השמן והשום ושופכים על הדג.

מוסיפים מעט מים (תלוי בדג יש דגים שמפרישים הרבה נוזלים).

מביאים לרתיחה ומקטינים את האש.

מבשלים בערך שעה.
אפשר לשים פלפל ירוק חריף שלם במקום הפלפלים היבשים.
אפשר לפזר מעל הדג רצועות גמבה דקות.
אפשר להוסיף חופן זיתים ללא גלעינים.

 

עוף ברימונים:

רכיבים:

5 כרעיים של עוף חתוכות ל-4 חלקים
שמן זית
½ שורש ג`ינג`ר טרי
בצל ירוק קצוץ דק
שום

לרוטב:
1/2 שורש ג`ינג`ר(נוסף)

2 פלפלוני צ`לי חריפים ללא גרעינים (לטפל בהם עם כפפות)
3 כפות טרייקי
3 כפות סוכר חום
1/2 כוס יין אדום יבש

אופן ההכנה:

לטגן את הג`ינג`ר, הבצל הירוק והשום ולהוציא מהמחבת.
לטגן את כרעי העוף עד השחמה יפה.

 

אופן הכנת הרוטב:

להרתיח ולצמצם לחצי את רכיבי הרוטב ולהוסיף לנוזל המצומצם את העוף המטוגן.

להוסיף 1/2 בקבוק רכז רימונים ולבשל כשעה ורבע עד שהעוף רך. העוף יוצא שחור מאד.
תהנו

תפוחי אדמה קריספיים

רכיבים:
4
תפוחי אדמה שריככנו מראש
רבע כוס שמן זית
 2
כפות שמן זית
2
כפות פירורי לחם
1
כפית פפריקה
1
כף אבקת מרק
פטרוזיליה קצוצה
כמון , מלח גס , פלפל

אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני.
לחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות.
לערבב את שאר החומרים (חוץ מ2 כפות שמן זית(
לצפות את תפוחי האדמה מכל הכיוונים.
לחמם תנור לחום בינוני.
לסדר את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית.
להוסיף לרוטב שנשאר בקערה  2 כפות שמן זית ולערבב.
לשפוך בעזרת כף את שארית הרוטב על התפוחי אדמה.
להכניס לתנור ל-30 דקות .

הערות:
לא לערבב את תפוחי האדמה בזמן שהם בתנור.

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת