44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

מגולגלות קדאיף

30/04/2017

נכון זה היה לפני פורים והכנתי למשלוחי מנות אבל מי יתנגד לאכול מהמעדן הזה בכל ימות השנה?? מודיעה לכם בלי בושה אני מוכנה כל יום.

יצאתי לסיור בשוק מחנה יהודה עם חברה טובה וכשראינו את המאפה היא שאלה אותי "תגידי הכנת פעם?" אמרתי לה"לא איך מכינים?" היא אמרה לי" שימי אגוזים ותגלגלי ותגלגלי" אז גילגלתי וגילגלתי...ביום יום המתוק הזה לאורחים מכובדים ומביני עינין ומכורי המתוק

 

 

 

 

 

לצערי לא צילמתי את תהליך ההכנה אבל הוא בהחלט לא קשה.

מה צריך:

קופסה של איטריות קדאיף

150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

100 גרם שומשום קלוי (אני תמיד מכינה בתנור כמות ושמה במקפיא אוהבת להכניס שומשום קלוי גם לקציצות ירקות וקציצות עוף זה משדרג את הכל)

אפשר להמיר את האגוזים או לשים חצי מהכמות פיסטוק קצוץ גס. /פיקאנים/שקדים/בוטנים קלויים

חצי כוס א' סוכר

חצי כפית הל טחון

קורט קינמון

50 גרם חמאה מומסת  / לפרווה מחמאה

חמאה רכה /לפרווה מחמאה למריחת התבנית.

לסירופ:

כוס וחצי סוכר

כוס מים

מיץ מחצי לימון

3-4 תרמילי הל מפוררים

אופן ההכנה:

לערבב את כל תערובת המילוי (הפיצוחים)

לפרוס נייר אפיה על משטח העבודה לקחת חופן איטריות ולישר אותן עם האצבעות משהו בערך כמו של 20 ס"מ.ורוחב של 6 ס"מ

להניח כף מהמילוי כ5 ס"מ מהקצה ולגלגל את האיטריות..

לשמן נייר אפיה במחמאה ולהניח צמוד אחד לשני את המגולגלות.

להמיס את המחמאה ולמרוח בקלילות את המגולגלות.

לאפות בחום של 180 מעלות עד הזהבה יפה.

בזמן האפיה להכין את הסירופ:

להמיס את הסוכר במים עם המיץ מהלימון ותרמילי ההל. לבשל על אש נמוכה כ5 דקות.לכבות את האש ולצנן.

כשהמגולגלות יוצאות מהתנור עם מצקת מוזגים את הסירופ על כל מגולגלת.

בדוכנים בשוק המגולגלות האלו שוחות בסירופ כמו broken heart אז לא נורא אם לא כל הסירופ נספג בהן מקסימום כשאתם אוכלים תעצמו את העיניים כדי לא לראות את כמות הקלוריות שאתם אוכליםcheekycheeky.אבל אם בכל זאת המגולגלות עדיין שוחות בסירופ. אחרי שעה תוציאו אותם תניחו בקופסה נייר אפיה. ותניחו את המגולגלות.(אז לפחות כאילו מתעלמים מהקלוריותwink)הן נשמרות הרבה זמן בקופסה אטומה במקרר.

תהנו. ואל תשכחו להזמין אותי לכוס תה עם מגולגלת אחת

בהצלחה חברים

שלכם מכל ה טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת