88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

בקלאווה פיסטוקים

בקלאווה פיסטוקים

בקלאווה פיסטוקים

*ראו הערות והארות בסוף המתכון
 

 

 

בקלאווה עם פיסטוקים

מצרכים:

בצק פילו
שליש כוס פירורי לחם
שליש כוס סוכר (3 כפות) 

2 כפיות קינמון
פם תרסיס חמאה,
2 כוסות (500 גר'),  פיסטוקים קצוצים דק (בפולסים במעבד מזון)  (או /אפשר אגוזים שקדים לערבב כמה סוגים),



סירופ סוכר
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ וסרט קליפת לימון שלם (*לטעמי מספיק מיץ מחצי לימון

לבשל 10 - 15 דקות 

ולהוסיף
1/2 כפית מי קליפת הדרים (*ויתרתי),

הכנה:

-טוחנים גס את הפיסטוקים במעבד מזון  -בפולסים,


 דפי פילו,   מופשרים לילה במקרר,

תבנית אפיה פיירקס, מרובעת או מלבנית,  מרססים בתרסיס חמאה את התבנית,  בשוליים ובתחתית,  בצורה שוה,

  לפיזור על דפי הפילו:

מערבבים 3 כפות סוכר + 2 כפיות קינמון + 3 כפות פירורי לחם  לערבב בכף,

מניחים עלה בתבנית ומרססים בפם, ומפזרים מתערובת פירורי הלחם, כך ארבעה עלים מופרדים בתערובת פירורי לחם, הרביעי 

מרוסס בחמאה, ועליו מחצית הפיסטוקים,

 

 מפזרים חצי מכמות הפיסטוקים בשיכבה אחידה, 

מניחים שוב שלושה דפים מרוססים כל אחד בתרסיס חמאה, ומופרדים בתערובת פירורי הלחם+סוכר+קינמון,

על הדף השלישי מרססים רק חמאה +  מפזרים יתרת הפיסטוקים,

 מעל מניחים עוד שלושה עלי פילו, מופרדים בתרסיס שמן חמאה + תערובת פירורי הלחם,

האחרון רק התזה שמן חמאה,

חותכים את כל השוליים העודפים משני הצדדים,

בסכין חדה וטובה, חותכים למלוא העומק  ובמרחקים שווים של 3 ס"מ קווי אורך, בלבד, תוך תמיכת האצבעות בפילו שלא יתפרק המבנה.

(את החיתוך הרוחבי נעשה אחרי אפיה)

100 גר' חמאה מומסת, מטפטפים על הבצק העליון, שיחלחל לתוך החריצים, ומכסים במגבת מספר דקות,

 

 

בישול הסירופ ( יוצקים לאחר אפיה): בינתיים, מרתיחים את הסירופ  10-15 דקות  מוסיפים מי פריחת הדרים (*מי שאוהב -אני ויתרתי), מניחים בצד.

 

מכניסים את התבנית לאמצע התנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, אופים עד שזהוב יפה מכל הצדדים, כ- 30 דקות,

 

מיד שיוצאים הבקלאווה מהתנור, חותכים למלוא העומק פסים רוחביים לצורת מעוינים, תוך כדי תמיכה של האצבעות בצדדים, שלא יתפוררו 

ויוצקים את הסירופ מעל הכל, בעזרת מצקת / או כף, מודאים שהוא מגיע אל בין החריצים

 

סירופ לימון + סוכר                  תערובת פירורי לחם +סוכר + קינמון

 

שכבות דפי הפילו מופרדים בתרסיס חמאה ובתערובת פירורי לחם+סוכר+קינמון , לתוספת פריכות קראנצ'ית

 

 

 הערות והארות:

המתכון  (של אהרוני), הובא כלשונו במקור,

*לטעמי חסרה בו מתיקות, וכדאי להוסיף סוכר , או כפי שעשיתי אני:

בתום האפיה ואחרי הוספת הסירופ, המסתי  שתי כפות גדושות דבש, וטיפטפתי בכפית אל בין החריצים, עכשיו זה מתוק כלבבי.

 

**בצק פילו דורש מיומנות וזריזות בעבודה, (וזה קורה די מהר, אם נצמדים להוראות),  מכיוון שהוא נוטה להתיבש ואז הוא נקרע ומתפורר,

על כן יש להכין  את כל המצרכים מראש, לפתוח את גליל בצק הפילו שהפשרנו לילה במקרר, ולכסותו במגבת רטובה וסחוטה, 

מדי פעם מורידים עלה לפי הוראות המתכון, והשאר מיד מכוסה במגבת הלחה,

מה שמבטיח לנו שלמותם של העלים, עד תום הרכבת הבקלאווה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת