88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת שיש פרג שוקולד - סוגת

עוגת שיש פרג שוקולד - סוגת

עוגת שיש פרג שוקולד

 

 

 

עוגה לכאורה פשוטה להכנה, ומפתיעה מאוד בטעמה

מצרכים:

עבור 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות

100 גר' שוקולד מריר
3 כפות חלב
200 גר' חמאה רכה
300 גר' (כוס וחצי) סוכר
כפית תמצית וניל
3 ביצים
100 גר' פרג טרי טחון
350 גר' (1/2 2 כוסות) קמח + שקית אבקת אפיה
מיכל שמנת חמוצה

 

אופן ההכנה:

1.ממיסים במיקרו בקערה בינונית את השוקולד המריר עם החלב ושומרים בצד.

2. בקערת המיקסר מערבלים יחד עם וו גיטרה את החמאה, תמצית הווניל והסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.

3. מוסיפים את הביצים, אחת אחת, תוך גרוד התערובת מדפנות הקערה בין הוספת כל ביצה, וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית. מוסיפים את הפרג ומערבבים עד שמתפזר באופן אחיד בתערובת.

4. מוסיפים לסירוגין את הקמח והשמנת החמוצה – מתחילים בשליש מתערובת הקמח, מוסיפים חצי מהשמנת החמוצה, ממשיכים עם שליש נוסף של קמח וחוזר חלילה. מערבלים עוד מעט עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

5. מעבירים רבע מהתערובת הבהירה לתערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.

6. להרכבת העוגה: יוצקים לתבניות את התערובת הבהירה, תוך השארת מעט מהתערובת בצד, יוצקים מעל את תערובת השוקולד ומכסים מעל במעט מהתערובת הבהירה שנותרה. בעזרת סכין או קיסם יוצרים את דוגמת השיש על ידי תנועת קיפול עדינה שתביא לכך שחלק מהתערובת הבהירה שבתחתית תעלה על תערובת השוקולד בתנועה סיבובית. הדרך הכי טובה לתאר זאת היא כאילו מציירים ספירלה על התבנית.

7. אופים את העוגות בטמפ' של 180 מעלות במשך כחצי שעה עד שקיסם שננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.

 

עוגת שיש לחה ורכה 

עוגת שיש פרג שוקולד

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת