22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המתכונים של גבי

עוגת אגסים

05/04/2017

מתכון מקורי.

לעוגה זו דרוש משקל מדויק.

4-5 אגסים מוצקים
50 גרם שמן קנולה
1 כף חומץ
250 גרם חלב סויה
1 כפית תמצית שקדים
250 גרם קמח לבן
200 גרם סוכר
1 שקית אבקת אפייה
50 גרם שקדים טחונים
1 כפית אגוז מוסקט טחון

מחממים תנור לחום בינוני-נמוך 150 צ'. משמנים תבנית מאורכת לעוגה ("אינגליש קייק").

קולפים את האגסים, חותכים כל אגס לשניים ומסירים עם כפית את הליבה והגרעינים, ועם סכין את הגבעול והעוקץ. נשארנו עם 4-5 אגסים קלופים וחצויים. שוקלים 100 גרם אגסים (בערך 3/4 אגס), חותכים לקוביות, ומעבירים לקערית. את שאר האגסים שומרים בצד.

מערבבים בקערה גדולה קמח, סוכר, אבקת אפייה, שקדים טחונים ואגוז מוסקט.

לקוביות האגס מוסיפים שמן וחומץ, ומערבלים בעזרת בלנדר מוט למחית חלקה. מוסיפים חלב סויה ותמצית שקדים ומערבלים שוב. מוסיפים את התערובת לקערת הקמח ומערבבים היטב בעזרת מטרפת יד במשך שתי דקות, לקבלת תערובת חלקה.

מעבירים את בלילת העוגה לתבנית. "תוקעים" עמוק בתוך הבלילה את חצאי האגסים, במרווחים שווים.

אופים במשך שעה וחצי. באפייה איטית בחום נמוך העוגה תופחת ומתייצבת, והאגסים שוקעים בה, מתרככים והופכים לעסיסיים. מקררים היטב לפני שפורסים את העוגה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gsf אלא אם צויין אחרת