33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

עוגת תפוחים לפסח.

בוקר טוב. 

ההכנות לקראת פסח בעיצומן, החלטתי לעצור זמנית את הסיפורים על הטיול בצרפת ולהעלות מתכונים לקראת החג. 

ביום שישי האחרון אכלנו בבית, הילדים הגדולים עם החבר/חברה ובני המשפחה המצומצמת והמורחבת. בקיצור בית מלא. 

הכנתי 2 עוגות לכל המשפחה והחלטתי להתפנק בעוגה ללא גלוטן. 

עוגת תפוחים קלה ובחושה ברגע האחרון...עם שינוי מרכיבי הקמח מתאימה לרגישים לגלוטן, לצליאקים ולפסח (לאוכלי קטניות). 

 הקמחים שלי :קמח אורז מלא וטפיוקה.

אפשר לגוון בקמח שקדים, קמח קוקוס. 

 שינוי קל בתהליך ההכנה והעוגה יצאה אוורירית ונימוחה. 

המתכון המקורי של ניקי ב. - תודה רבה. 

חומרים:

4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (ירוקים צהובים)
4 ביצים
250 ג' סוכר (כוס ורבע) - כוס סוכר
2 כפות גדושות סוכר חום בהיר (דמררה) ו 1 כף ליקר תפוחים
280 ג' קמח תופח (2 כוסות)- 2 כוסות קמח אורז, 1 כוס קמח טפיוקה+ 2 כפיות אבקת אפייה. 
כוס שמן
כפית קינמון גדושה

אופן הכנה:

1. לקלף ולחתוך את התפוחים לקוביות, להניח בקערה , לפזר 2 כפות סוכר חום וליקר. 

2. 4 ביצים שלמות להקציף במיקסר במשך 2 דקות, לקצף רך, להוסיף את הסוכר ,עד לקצף בהיר ותפוח כ 5 דק נוספות

3. להוסיף את כוס השמן ואבקת הקנמון

4. לערבב באופן ידני את הקמחים ואחר כך להוסיף את התפוחים, עד שמערבבים. 

5. להעביר לתבנית משומנת 24 

6. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. משך 45 דק. 

לפזר אבקת סוכר ולהגיש. 

בתאבון, 

תודה רבה 

אתי. 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת