33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

עוגת שוקולד לפסח.

14/04/2017

מועדים לשמחה. 

מה שלומכם? איך היה בסדר? איך ביליתם וחגגתם?

אצלנו היה שמח, אוירה מצוינת. שילוב של שירים ויין הקפיצו את הארוחה ואת הנוכחים. 

לארוחת החג הכנתי 2 עוגות , אחת מוס קוקוס המוכרת והאהובה ועוגה שני , שוקולד ללא גלוטן . 

זו הפעם השנייה שאני מכינה, עוגה ממש פאדג'ית, שוקולדית, מרירה מעט ונהדרת, הפעם עם ציפוי גנאש. 

אז ככה מכינים, 

מרכיבים:

1 כוס שוקולד צי'פס או חבילת שוקולד מריר 70-80 % קקאו

100 גרם חמאה

3/4  כוס סוכר חום או לבן

4 ביצים

1/4 כוס סוכר

2 כפות קקאו

1 כף נס קפה מומס המעט מים/ נספרסו 

גנאש שוקולד:

1 שמנת מתוקה

1 חבילת שוקולד מריר 

הכנה:

1. בקערת באן מארי (סיר רחב עם מים המונח על הגז, להניח קערת נירוסטה ), להניח את החמאה, השוקולד ו 3/4 כוס הסוכר ולהמיס. 

אפשר גם במיקרוגל. להוריד מהאש ולצנן. 

2. 4 ביצים שלמות להקציף כדקה, להוסיף את 1/4 כוס הסוכר ולהביא לקצף חזק, משך כ 4-5 דק נוספות. 

3. להוסיף לקצף אבקת קקאו ותמצית נס קפה ולערבב

4. לערבב באופן ידני את תערובת השוקולד לכדי עיסה אחידה. 

5. לחמם תנור ל 180 מעלות. להניח נייר אפיה בתבנית אפייה עגולה בגודל 22-24 ס"מ ולשמן מעט. 

6. את העיסה לפזר באופן אחיד בתבנית האפייה ולאפות במשך 20 דק. (עדיף עוגת שוקולד רכה ונימוחה מאשר קשה ויבשה)

להוציא מהתנור ולצנן. 

גנאש: לחמם את השמנת בסיר קטן, עד כדי רתיחה. בקצוות הסיר השמנת מתחילה לבעבע, לכבות את האש, להוסיף את השוקולד ולערבב היטב, לפזר על העוגה ולקרר כמה שעות. 

זו העוגה הראשונה שהכנתי. 

אפשר לפזר אבקת סוכר מעל. 

והנה החגיגית ....

שתיהן טעימות, נשמרות כשבוע במקרר. בתאבון. 

דרך אגב, היום פורסם בעיתון של זמנים מודרנים מתכון דומה לעוגה עם 3/4 כוס קמח אורז . 

חג שמח, כל טוב ותשמרו על עצמכם בנסיעות, בטיולים, בטבע ובכל מקום בו תבלו. 

אתי. 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת