88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

בייגלה ירושלמי 2

29/03/2017
בייגלה ירושלמי 2

 

 

בייגלה ירושלמי

שבת בבוקר, בא לי... אז...

לשתי, התפחתי, עיצבתי,  טבלתי , זריתי , שוב התפחתי, אפיתי

ובייגל נולד...כל הבית מלא בריחו החם, נותר לחצות באמצע,

 למרוח בנדיבות, כמובן, חמאה, או/ו גבינת שמנת ולהכין כוס קפה,

ולהתענג על כל ביס...

 מצרכים:

1 ק"ג קמח,

 3 כפיות שמרים יבשים, 

2 כפות סוכר, 

1+1/2 כפות מלח

1/2 כוס שמן, 

2+1/2  כוסות מים,(להוסיף לפי צורך),

לכסות בשקית ניילון + מגבת מטבח,  ולהתפיח שעה,

לחלק ל- 12 כדורים שווים, (לבייגל גדול - יותר עדיףindecision)

15 כדורים שווים ייתנו בייגל קטן יותר

 

לפתוח באמצע חור בשתי הידיים, ולהרחיב אותו תוך כדי סיבוב הבצק,

ומתיחתו, לצורת אליפסה (ראו בתמונות)

 

 

ועכשיו תבחרו מה שנוח לכם, (אני בחרתי באופציה שניה- או)

 1. למרוח מים קרים (עם מברשת),

לפזר שומשום לבן / שחור, פרג שלם, קצח, זעתר, מלח גס.

2. (או בקערה שטוחה עם מים קרים, לטבול זריז, רק מלמעלה, ולטבול בציפוי שבחרנו)

מנוחה והתפחה 1 שעה.

תנור מחומם מראש לפחות עשר דקות,  240 מעלות, 

עם תבנית מים רותחים בתחתית התנור, ליצירת לחות,

לאפות על נייר אפיה, תבנית באמצע התנור,

20 - 15 דקות אפיה,  עד שמזהיב מלמעלה,

*לטבול בשמן זית +זעתר,

 

*הערות:

*אפיתי בשתי תבניות כל אחת בנפרד, חום עליון תחתון (לא טורבו!)

** אם לטעמכם התחתית של הבייגל'ס חיוורת מדי, תהפכו אותם עם הצד התחתון כלפי מעלה ל- 5 - 7 דקות אפיה נוספות,   עד הזהבה, 

**ממליצה לכסות במגבת מטבח את הבייגלס בעודם חמים, כדי שלא יתיבשו

***אם ישארו בייגל'ס, אפשר להקפיא בשקית ניילון  אטומה, או קופסת פלסטיק סגורה עם מכסה תואם,

 

 

השילוש הקדוש והכי טעים: בייגל טרי חמאה ו / או גבינת שמנת

 

אם נשארים בייגל'ס, אני מחלקת לשניים ומקפיאה בחצאים סגורים היטב בקופסה,, 

כשמתחשק, מצנימה מעט בטוסטר לצד ארוחת בוקר או ערב מפנקת

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת