88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגה מושלמת ליד הקפה

28/08/2018
עוגה מושלמת ליד הקפה

עוגה מושלמת ליד הקפה

 

 

במתכון המקורי יש להפריש כוס פירורים לציפוי העוגה, ורק אז להוסיף את הנוזלים,

 במתכון שלי הכנתי 2 עוגות בתבניות אינגליש קייק מכל המאסה, ופיזרתי מעל עוגיות לוטוס מרוסקות, יצא טעים מאוד, תבחרו  מה להכין, לפי טעמכם

 את הפירורים מכינים מ :

2.5 כוסות קמח +  1 כוס סוכר + 2 שקיות  סוכר וניל + 1 שקית  אבקת אפיה + 200 גר' חמאה קרה, 

מעבדים במעבד מזון בפולסים עד לקבלת פירורים  ולהוריד 1  כוס בצד לקישוט - הכנתי ביד.  את החמאה שהיתה כמעט קפואה, גירדתי על פומפיה גסה, ועוד הוספתי גרידת חצי לימון, *לא הורדתי כוס פירורים

 לאחר היווצרות הפירורים להוסיף את הרטובים: 1 שמנת חמוצה של פעם + 3 ביצים שלמות, ללוש במטרפה ידנית, או במעבד מזון  (15 - 20 שניות)

 לחמם תנור אפיה ל- 170 מעלות, 

לשמן שתי תבניות אינגליש קייק, לחלק את הבלילה בצורה שווה ביניהן,  ולפזר מעל את הפירורים ששמרתם בצד / או ראו הערות בהמשך באדום

*שמתי כ- 10 -12 עוגיות לוטוס בשקית ניילון וריסקתי עם המערוך לפירורים אותם חילקתי ופיזרתי על הבצק בשתי התבניות,

אופים באמצע התנור על רשת כ- 40 - 50 דקות (משתנה מתנור לתנור),

 אם אופים בתבניות שקעים די ב- 15 דקות אפיה לערך, 

לבדוק עם קיסם, שיוצא יבש,

 העוגה רכה וקפיצית למגע,  וטעימה מאוד,

       

 

  

 עם כפית ריבת תותים ביתית יאמי יאמי

קרדיט: קרין גורן

וכך נראית העוגה של קרין גורן עם הפירורים מעל

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת