11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג מנשנש בתפריט

ביקורת המסעדות של זאב פרידלנד

טאיה

21/03/2017

TAYA  - טאיה

רחוב האופה 1 (מרכז רולדין) קדימה

פתוח: א' עד שבת מ 12:00 עד 23:00

טלפון: 09-7728878

פנינה אסייתית מקסימה של חברי ילדות בקדימה

כדי לסעוד במסעדה שמגישה אוכל טוב ואיכותי, אני מוכן להגיע גם לערים מרוחקות בארצנו הקטנה. כך אני זוכה להכיר שכונות נחמדות בערים שונות  בארץ ישראל. הפעם ביקרתי בישוב בשרון במסעדה טובה שמצדיקה את הנסיעה אליה.

הוזמנתי לערב בלוגרים במסעדת "טאיה" בישוב קדימה, חייכתי למראה ההזמנה ואמרתי לעצמי, ביקור במקום לא מוכר זה כבר חוויה מבחינתי וכולי ציפייה.

מסעדת טאיה היא מסעדה אסייתית השוכנת באזור התעשייה של קדימה.   לפני ארבע שנים שלושה חברי ילדות יואב רפאלי, ירון שנבל ועידו רונן, רקמו שותפות והקימו את טאיה המציעה חוויה קולינרית באווירה אותנטית.

ירון שנבל הוא שף מוכשר שסיים התמחות בפרנץ קולינריה בניו-יורק ועבר הכשרות במסעדות בתאילנד ובמטבחים יפניים. בטאיה הוא מגיש מנות במגוון טעמים מקוריים לפי המסורת האסייתית מהמטבח הסיני, היפני והתאילנדי עם טוויסט מודרני וטאצ' בסגנון ניו-יורקי וישראלי. ניכר הדגש על שימוש במיטב חומרי הגלם תוך הקפדה על איכות וטריות.

כשנכנסנו לטאיה בשעת ערב לא יכולתי להתעלם מעיצובה המרשים של המסעדה עם מוטיבים בסגנון אסייתי מצוירים על הקירות וחלונות המסעדה.

אל השולחן הוגשו תפריטים מודפסים וגם טאבלטים עם תפריטים, מומלץ לעיין בטאבלט התפריט שם מעודכן יותר ואפשר לראות תמונות של המנות.   במקביל הוגשו לשולחן קעריות עם ירקות מוחמצים פריכים שהיו טריים וטעימים.

מעיון בתפריט טאיה מציעה מבחר מנות ראשונות, נודלס בווק, מנות ספיישל, מנות של פירות ים, תפריט סושי עם קומבינציות שונות: עם דגים טריים וירקות, עוד בתפריט מנות צמחוניות וטבעוניות, מבחר קוקטיילים וקינוחים.

לפתיחת הארוחה הזמנו קוקטייל טאיה אייס טי (בלי אלכוהול) – תה אפרסק, לימונדה, נענע, ג'ינג'ר ביר וסודה (18 ₪). הקוקטייל הוגש בקנקן אישי. תערובת הטעמים חמוץ מתוק בקוקטייל הייתה מצוינת ומרעננת. 

 קוקטייל טאיה אייס טי 

אל השולחן הוגשו מנות מובחרות מהתפריט. סלט זואי פפאיה - פפאיה, עגבניות שרי, בצל, בוטנים, כוסברה, שום, צ'ילי ברוטב ליים (29 ₪). רצועות דקות של פפאיה, עגבניות, בצל, צי'לי, כוסברה וליים, שילוב טעמים נהדר ומיוחד עם חריפות עדינה, סלט מפתיע ומרענן. 

 סלט זואי פפאיה 

הוגשה מנת ספיישל: סלט סלמון וואקמה – אצות וואקמה, איטריות שעועית, סלמון, מלפפון מוחמץ וג'ינגר בתיבול סויה ושמן שומשום (36 ₪). כל המרכיבים הונחו בצלחת זה לצד זה. יואב רפאלי אחד השותפים הסביר שהרעיון הוא לשלב לערבב באופן חופשי בין המרכיבים ולטעום מגוון של מרקמים. אני ערבבתי עם המזלג מעט אצות וואקמה עם איטריות שעועית וסלמון. שילבתי גם איטריות שעועית, סלמון וג'ינגר מוחמץ וגליתי טעמים חדשים וטובים. המנה הייתה מפתיעה, הערבוב בין המרכיבים יצר שלל טעמים מעניין, מנה מעולה של טאיה. 

 ספיישל סלט סלמון וואקמה

מקטגוריית הגיוזות, הוגשה מנת סייגון צ'יקן (מנה פתיחה זוגית) – גיוזה במילוי עוף, בתיבול ויאטנמי, חלב קוקוס, קארי ירוק, גזר, פטריות שמפיניון, ובצל (59 ₪). כמות מכובדת של גיוזות מעולות עם עוף ברוטב ויאטנמי. הירקות תובלו בחלב קוקוס וקארי ירוק פיקנטי אך לא חריף. מנת הסייגון צ'יקן היא מהמנות הטעימות שאי אפשר להפסיק לאכול מהן, המנה שהוגשה היא מנה זוגית והייתי יכול לחסל מנה זו לבד. מנה מומלצת מאוד.

 סיגון צ'יקן 

מהתפריט הסושי הוגשה לשולחן ספינה גדולה ומרשימה מעץ שעליה הונחה קומבינציה גם וגם (36 י"ח) –i/o  בטטה טמפורה (8י"ח) אבוקדו רול (4י"ח) טופו (4 י"ח) סלמון צרוב (4 י"ח) טונה אדומה (4 י"ח) סלמון טמפורה (8 י"ח) ניגירי סלמון, ניגירי דניס, ניגירי אבוקדו, ניגירי טמאגו (145 ₪).                                                    

כל חברי הקבוצה היו ופעורי פה למראה הספינה המרהיבה שמלאה במבחר סושי צבעוני הייתה ממש יצירת אומנות. הקומבינציה כללה שילובים שונים וטעימים של דגים טריים וירקות. 

 

 ספינת קומבינציה גם וגם 

מרק גיוזה תאילנדי – גיוזה עוף, קארי אדום, פטריות, גזר, נבטים, חלב קוקוס, בצל ירוק וכוסברה (34 ₪). בעת הגשת קערות המרק לשולחן, הזהירו המלצרים שהמנה חריפה, למרות זאת כל חברי השולחן טעמו מהמרק. איני חובב חריף, אולם טעמתי מהמרק הכתום הסמיך ולא התאכזבתי, טעמו היה חריף ברמה סבירה לטעמי, חלב קוקוס וקארי ירוק יצרו מרק מיוחד וטעים מאוד וגם הגיוזות היו טעימות. 

 מרק גיוזה תאילנדי 

המלצריות הפגינו בקיאות במנות והסבירו מספר פעמים על מרכיביהן. השירות היה אדיב מאוד ולווה בחיוך. חשוב לציין במהלך הארוחה של הקבוצה, המסעדה הייתה מלאה בסועדים חלקם משפחות עם ילדים.

מתפריט העיקריות הוגש בו – לוק – לאק: קוביות פילה בקר במשרה סויה ג'ינג'ר, בצל, בצל ירוק, במטבל ויאטנמי (73 ₪). מנת הבו-לו-לאק כללה נתחי פילה בקר רכים מתובלים בסויה, שני סוגי בצל וג'ינג'ר שנתו טעם פיקנטי בנוסף לרוטב ויאטנמי מעניין שהוסיף לי טעם לאורז הלבן שהוגש בצד, מנה טעימה מאוד. 

 בו - לוק - לאק

מקטגוריית הנודלס הוגש פיסטוק נודלס – איטריות ביצים, פלפל אדום, קישאים, טופו, חלב קוקוס, בצל ירוק, כוסברה, פיסטוק, למון גראס וצ'ילי (53 ₪). אטריות הביצים השתלבו מצוין עם חלב הקוקוס והפיסטוקים והוסיפו טעם לקוביות הטופו, פלפל האדום, קישואים, למון גראס, כוסברה וצ'ילי הוסיפו טעם משובח למנת הנודלס פיסטוק המעולה. 

 פיסטוק נודלס 

גנרל טו – סו: קוביות עוף קריספיות, בקרמל ג'ינג'ר, פלפל ירוק ואדום ובצל ירוק, צ'ילי (62 ₪). חתיכות עוף פריכות שקיבלו עסיסיות מקרמל וג'ינג'ר שהוקפצו עם פלפלים אדומים וירוקים, בצל ירוק וצ'ילי. מנת העוף קיבלה טעם מתוק עם חריפות מעודנת והייתה לי טעימה מאוד. מנה מוצלחת שאפשר לאכול ממנה בלי להפסיק. 

 גנרל טו - סו 

לפני הגשת הקינוחים הוגש לשולחן קנקן תה עם כוסיות קטנות, תה היסמין היה בניחוח נעים בעל טעם נהדר ולא מתוק, שנתן איזון מצוין למנות האסייתיות שאכלנו. 

 קנקן תה וכוסיות 

הקינוחים שהוגשו בננה נוטלה – קרפ במילוי בננה ונוטלה עם שבבי אגוזים (31 ₪) קרפ מצוין שהוגש עם גלידה וניל. 

 בננה נוטלה 

נמסיס קוקוס – טראפל שוקולד על מצע מוס קוקוס ומעל מוס וניל רום (34 ₪). מוס קוקוס ומוס וניל היו במרקם חלק והשתלבו עם השוקולד התותים הוסיפו מעט חמיצות, נמסיס קוקוס הוא קינוח מתוק מושלם לארוחה מצוינת בטאיה האסייתית. 

 נמסיס קוקוס 

מסעדת טאיה היא פנינה מיוחדת המגישה מנות אסייתיות מצוינות. למרות שמחירי המנות מעט גבוהים לטעמי, שווה לבקר בטאיה הקסומה לטעום מנות איכותיות וליהנות מאווירה שמחה שירות מקצועי ואדיב.

 

תודה מיוחדת למירו יחסי ציבור על ההזמנה לארוחה.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל זאב פרידלנד אלא אם צויין אחרת