1111
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

חצ'פורי מאפה במילוי גבינות

17/03/2017

פעם ראשונה שטעמתי חצ'פורי הייתה כשהגעתי עם בעלי לירושלים לסיור בשוק

מחנה יהודה האהוב עלינו ,טיילנו והיינו רעבים ואז נזכרתי שאחותי סיפרה לי על החצ'פוריה

הקטנה מול מסעדת רחמו ,כמובן שמיד חזרנו על עקבתינו ומצאנו את עצמנו בפתח המאפייה הקטנה

והעמוסה לעייפה באנשים ,חיכינו והתבוננו בתפריט ,יש כמה סוגים של חצ'פורי עם גבינות ,

עם תרד ,חצ'פורי מאפה ממולא בגבינות נהדרות ומעל ביצת עין שהחלמון

נשפך על הגבינות והבצק רך וטעים כל כך ,אחד מעובדי המסעדה שאל אותנו אם אנחנו יודעים

איך אוכלים את החצ'פורי וכשענינו שלא ,הוא אמר תבצעו חתיכת בצק מהצד ופשוט תתבלו בביצה

ובגבינות ,אוי כה שזה טעים ,שילוב הגבינות ,חלמון הביצה הרך הבצק הפריך והרך וטעם החמאה

מעדן ,האמת שהכנתי כבר מספר פעמים בבית באמת שלא קשה ממליצה מאוד ,

את המתכון קיבלתי מאמא של חברה גרוזינית .

מצרכים לבצק :

1/2 קילו קמח רגיל

1 ורבע כוסות מים

1 ביצה

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

1 כפית שמרים יבשים

1/2 כוס שמן

למריחה על הכדורים 60 גרם חמאה מומסת

מצרכים למלית:

קופסא גבינת טוברוג / חמד / קוטג'

200 גרם גבינה בולגרית /צפתית מלוחה

מלח ופלפל לפי הטעם

מספר ביצים שתרצו להניח על המאפה

הכנת הבצק:

להכניס לקערת המיקסר את הקמח ,שמרים סוכר ,לערבב היטב להוסיף ביצה ,

 שמן ,מלח ,מים בהדרגה ללוש כ10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש

לכסות את הקערה בניילון נצמד להתפיח כשעה .

לחלק את הבצק לכ 8-10 כדורים תלוי בגודל שתבחרו להכין ,

לכסות בניילון או מגבת להתפיח עוד 1/2 שעה .

הכנת המילוי :

לערבב את הגבינות שבחרתם לתערובת אחידה

הכנה ומילוי החצ'פורי :

לרדד כל עיגול לעיגול דק למרוח חמאה מומסת למלא בתערובת הגבינות

לסגור בקצוות ליצור צורה מעט ארוכה או עיגול שהקצוות מעט עבות ,

למרוח מסביב לבצק מעט חמאה ,לאפות בחום 180 מעלות כ15 דקות ,

אם רוצים להוסיף ביצה ,פותחים את התנור אחרי 10 דקות שוברים ביצה

לאמצע המאפה וממשיכים לאפות עוד 5 דקות .

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת