88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מעמול או אוזני המן מבצק מעמול

מעמול או אוזני המן מבצק מעמול

 

 

מעמול או אוזני המן מבצק מעמול

 

 

 

 

הכנתי את הבצק (שלמטה בהמשך), ומלילה קודם  היה בשקית ניילון במקרר,

 חילקתי לכדורים במשקל 30 גר' האחד, (בערך גודל של אגוז מלך),

שיטחתי ודיקקתי כל כדור על כף היד , כמו קערית, ומלאתי שתי כפיות מהמילית אגוזים, הדבקתי  וסגרתי לכדור, ,

 הנחתי על תבנית מרופדת ניר אפיה והכנסתי מכוסה למקפיא לשעתיים,  (אפשר לילה במקרר),

בעזרת צובטן עשיתי את הצורות, והכנסתי לתנור לאפיה עד שזהוב למטה, מוציאים אפילו שנשאר למעלה לבן,

כך הבצק נשאר פריך ונימוח.

 אחרי אפיה לצנן, לבזוק אבקת סוכר, בנדיבות!!!

המילית

לרסק יחד  למרקם גס, במג'ימיקס  + להב מתכת :

1+1/2 כוסות אגוזי מלך, (או כמו שעשיתי  פיסטוקים + אגוזי קשיו,)

 1 סוכר וניל  ,

 3  - 2 כפות סוכר 

1 כף חמאה,

המהדרין מוסיפים מי זוהר 2 טיפות (אך ויתרתי),

 

 

 

 

 

 

 
החומרים לכ-30 אוזני המן:
200 גר' (כוס וחצי) קמח
100 גר' (חצי כוס) סולת
50 גר' (חצי כוס פחות 2 כפות) קורנפלור
50 גר' (חצי כוס פחות כף) אבקת סוכר
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
150 גר' חמאה, רכה מאוד
3 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
50 מ"ל (5 כפות) מי זהר (אם לא אוהבים אפשר גם מים)

למילוי:
ממרח תמרים
אבקת סוכר, לאיבוק
 
אופן ההכנה:
במעבד מזון או מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים קמח, סולת, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח.
מוסיפים חמאה רכה ושמן ומעבדים רק עד לבצק פירורי. מוסיפים תמצית וניל ומי זהר, ומעבדים לבצק אחיד ורך.
מעבירים לקירור לכמה שעות, עד שהבצק מתייצב למרקם נוח לעבודה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בצק בעובי של כ-3 מ"מ, וקורצים ממנו עיגולים של 7-8 ס"מ.
מעבירים בעדינות את עיגולי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה,
אוספים את שאריות הבצק סביב העיגולים שנוצרו וחוזרים על הפעולה.
במידה והבצק רך מאוד בשלב זה, כדאי להעביר אותו לקירור קל או להקפאה קצרצרה,
כדי שיהיה קל לקפל את האוזניים בצורה נאה (אבל לא יותר מדי כדי שהבצק לא יתייצב).

מניחים במרכז כל עיגול כפית ממרח תמרים, סוגרים לצורת משולש, ומהדקים קלות כדי שהאוזן לא תיפתח.     
צובטים את אוזני ההמן סביב בעזרת צובטן.
מסדרים את העוגיות בתבנית ומעבירים להקפאה או לקירור למשך כשעה או יותר-
הקירור חשוב לשמירה על מרקם מושלם של הבצק, וימנע מאוזני ההמן להיפתח במהלך האפייה.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, ואופים את אוזני ההמן במשך 20 דקות, עד להזהבה קלה.
מאבקים מיד בהרבה אבקת סוכר בעוד העוגיות חמות, מצננים ושומרים בקופסא אטומה.
 
 
 
 
קרדיט : פיית העוגיות

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת