88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פאי שוקולד

06/03/2017
פאי שוקולד

פאי שוקולד פירורים


 

ניגוד מרקמים,

בצק פריך ונימוח מבחוץ

ומרקם שוקולד פאדג' ,  במילית,

עושים חגיגה בחיך

הוספתי הערות ושינויים משלי ב-אדום*

מצרכים לבצק:

בכוס מדידה אוניברסלית

 

2+3/4 כוסות קמח,

1 אבקת אפיה,

200 גר' חמאה,

1 ביצה 

3 כפות סוכר,

ללוש במיקסר בצק מכל החומרים (*ראו הערות באדום) ולשטח 3/4 בתבנית פאי גדולה או בתבניות אישיות, השאר לשמור לפירורים לפזר על העוגה,

(*הבצק היה מאוד פירורי והוספתי כף אחת חלב קר, הבצק התגבש לגוש,

 ריפדתי בסיס תבנית פאי מתפרקת בנייר אפיה, מרחתי בסיס ודפנות בנדיבות בחמאה,  

רידדתי את הבצק על משטח מקומח קלות, והעברתי לתבנית, הצמדתי לדפנות בזוית ישרה, וכיסיתי בניילון, הנחתי במקרר לשעה, אחרי שעה הוצאתי את הבצק הקר, וחוררתי את פניו במזלג, והנחתי נייר אפיה ומעליו גרגרי קטניות (חומוס במקרה שלי, שאני שומרת במקפיא בשקית ניילון לשימוש חוזר), ואפיתי 15 דקות אפיה עיוורת, כדי למנוע תפיחת הבצק, מה שמבטיח שישאר פריך, לאחר מכן הסרתי את נייר האפיה+הקטניות, ואפיתי עוד כ- 10 דקות עד הזהבה, בין לבין הכנתי את המילית, ( עד שלב הוספת הביצים), שהתקררה בינתיים).

הבצק הפירורי , התגבש לגוש בצק אחרי הוספת כף אחת חלב קר/ אפשר במקום חלב מים קרים מאוד 

אפשר לאפות בתבניות פאי אישיות, יוצא מקסים.

 

מילית:

200 גר' שוקולד מריר (*שבור לקוביות)

1+1/2 כוסות סוכר,

2 כפות קקאו,

2 כפות מים רותחים,

1/4 כוס שמן,

לערבב את חומרי המילית על אש קטנה עד למרקם חלק ללא גושים, 

להוסיף  1 כף רום + 3 ביצים אחת אחרי השניה ,  לערבב היטב,

 לצקת את תערובת השוקולד, על הבצק  (*האפוי ), בתבנית, 

לפורר מעל את פירורי הבצק שהשארנו בצד, (*גירדתי על מגרדת גסה).

לחמם תנור טורבו 175 מעלות ,

 לאפות כ -30-45 דקות עד שמתיצב, ופירורי הבצק מלמעלה מזהיבים, 

(*זמן האפיה משתנה מתנור לתנור),

קרדיט : נופר דהן

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת