33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

אוזני המן בלי גלוטן במילוי נוטלה ביתית

08/03/2017
אוזני המן בלי גלוטן במילוי נוטלה ביתית

שנה שעברה הכנתי אותן בחודש תשיעי... הפעם עם תינוקי במנשא על הגב 

מתכון כזה מעולה. מתאים למי שאוכל פליאו, טבעונים, לכולם בעצם. 

2 כוסות קמח שקדים

1 כוס קמח טפיוקה לבצק ועוד 3-4 כפות ללישה, רידוד ועיבוד הבצק

קורט מלח

כפית תמצית וניל איכותית 

1/2 כוס מייפל/דבש/סילאן

1/4 כוס שמן קוקוס מומס

מליות אפשריות:  ריבה משובחת או 2 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם כפית סילאן לממרח חלבה או ממרח נוטלה ביתי

ממרח נוטלה ביתי (מספיק ל-16 אזניים)

5-6 כפות ממרח אגוזי לוז (אני משתמשת באגוזי לוז-קשיו של "שקוף שזה טבעי"- מעולה!!)

1 כפית אבקת קקאו

1 כפית סירופ מייפל

לערבב את מצרכי המלית. 

-----------------

לעבד את כל החומרים עד ערבוב, ואז בעזרת הידיים עד שמקבלים כדור בצק. 

לוקחים חצי מהכדור ואת השאר למקרר. 

על נייר אפייה מפזרים מהטפיוקה שהשארנו לעיבוד ועליו מניחים את גוש הבצק והופכים אותו גם לצד השני כדי שיצופה משני הצדדים. מניחים נייר אפיה נוסף ומרדדים מעל הנייר, עובי של כמחצית ס"מ. 

קורצים עיגולים בעזרת כוס/קערה מניחים חצי כפית מלית וסוגרים למשולש בזהירות רבה (הבצק עדין), בעזרת הידיים מרימים ומניחים בתבנית על נייר אפיה שגם עליו מפוזרת מעט טפיוקה. עושים את אותו הדבר גם במחצית הבצק השניה.

בסיום להכניס למקרר את התבנית ל-10 דק' וממש לפני האפיה לוודא שוב שהן סגורות כהלכה. אופים למשך 18 דקות עד השחמה קלה בחום של 180 מעלות. 

סה"כ 18-20 אוזני המן.

חג שמח !! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת