44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

קינוח עלי פילו ואגוזים

03/03/2017

קינוח?? כי הוא כל כך מתוק וטעים שאני הולכת להכין אותו גם לפורים למשלוחי מנות

 

 

 

 

 

 

מה צריך:

1 חבילה מופשרת לילה במקרר.

300 נרם תערובת של פיצוחים //אגוזי מלך קצוצים גס//פיסטוק קצוץ גס //חצי כוס שומשום קלוי// אגוזי לוז קצוצים גס וקלויים.אתם יכולים גם לערבב עם תערובת הפיצוחים פירורים של עוגיות פתי בר

חצי כוס א' סוכר

חצי כפית קינמון

חצי כפית הל

לסירופ:

כוס סוכר

כוס מים

חצי לימון סחוט

שמן למריחת הדפים

אופן ההכנה:

לפתוח את חבילת הפילו ולכסות עם מגבת לחה.

תכינו תבנית מרופדת בנייר אפיה

למאפה ארוך ניקח דף פילו נמרח בשמן נכסה עם דף נוסף וגם אותו נמרח במעט שמן

נערבב את תערובת האגוזים א' הסוכר והתבלינים.נפזר מהתערובת כשאתם משאירים שוליים  מכל הצדדים ללא המילוי.

ניקח כף עץ ארוכה או כל מקל שתמצאו במטבח שיספיק לאורך המאפה.נשים את המקל בקצה ונגלגל עליו את הבצק עם המילוי לרולדה.

נרים בשתי ידיים ונניח בתבנית תוך כדי שאנחנו מכווצים את המאפה משני הצדדים (כמו שסוגרים מניפה ואז שולפים בזהירות את המקל.

קיבלנו דפי פילו מכווצים ונאים.

לחזור על אותה פעולה עד לסיום הדפים.

אם אתם רוצים מאפה קצר פשוט לקחת דף אחד של פילו למרוח בשמן לקפל לחצי לשים מילוי ולגלגל באותה צורה.

אופים ב180 מעלות כ20-25 דקות או עד הזהבה.

את הסירופ לבשל כ5 דקות על להבה נמוכה בזמןשאתם אופים  את המאפה ולמרוח בנדיבות על המאפה בעודו חם.

להגיש עם פיסטוק מעל

לא נשאר לי מילוי מספיק ומילאתי בממרח טחינה.. יצא מתוקקקק וטעיםםם בטרוףףף.

תהנו

שלכם מכל ה טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת