88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת גזר עם תפוחים ופירות יבשים

28/02/2017
עוגת גזר עם תפוחים ופירות יבשים

עוגת גזר עם תפוחים ופירות יבשים

עוגה טעימה שחומה ועסיסית,

 מאוד מזכירה עוגת דבש טובה במרקם ובטעם.

 

 

 

קרדיט: בר רוני

תבנית עגולה קוטר  26 עם ארובה,

או שתי תבניות אינגליש קייק.

מצרכים:

2 כוסות קמח,

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה,

1 שקיחת אבקת אפיה,

1 כפית קינמון,

4 ביצים מופרדות חלבונים וחלמונים לחוד,

1+1/2+4  (250 גר') סוכר,

 1 שקית (10 גר'), סוכר וניל,

1 כוס שמן,

 2 כוסות (250 גר') גזר מגורר דק,

 1 כוס (130גר') תפוחים מגוררים,

1/2 כוס (80 גר'), שוקולד מריר מגורר,

 1/2 כוס (50 גר'),  אגוזי מלך קצוצים,

1/2 כוס (70 גר'), צימוקים,

שמן לשימון התבנית,

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות , משמנים היטב את התבנית,

2. מרבבים יחד יבשים: קמח + אבקת סודה לשתיה + אבקת אפיה + קינמון, לשים בצד,

3. בקערת המיקסר מקציפים חלבונים + סוכר + סוכר וניל כ- 5 דקות עד לקבלת קצף מבריק ויציב,

4. מנמיכים מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה חלמונים (צהובים) + שמן,

5. מנמיכים מהירות למינימום, מוסיפים כף אחרי כף מתערובת היבשים,

מערבבים רק עד שהקמח נבלע ונטמע בקצף (עיבוד יתר יפגע באוריריות העוגה),

6. מערבבים גזר  + תפוחים + שוקולד מגורר + אגוזים + צימוקים  מקפלים לתוך תערובת העוגה,

7. מוסיפים אגוזים + צימוקים ומערבבים,

8. יוצקים את התערובת לתבניות ,

אופים 30 - 35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת