22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים יפים - La vita e bella

פרמיג'אנה די מלנזנה – גלילות חצילים במילוי גבינות ברוטב עגבניות - טעים ביותר

21/02/2017

פרמיג'אנה די מלנזנה – גלילות חצילים במילוי גבינות ברוטב עגבניות

זה מתכון שאפשר לשים בו "כל מה שיש בבית"

מחממים תנור ל-180 מעלות

1 חציל גדול מאוד וארוך או 2 בינוניים אבל ארוכים

פורסים לפרוסות דקות (לי יצאו 10 פרוסות)

שמים בתבנית עם נייר אפיה, בשכבה אחת– מפזרים עליהם מלח, פלפל ומעט שמן זית

אופים בתנור 10 דקות מכל צד – הם אמורים להיות זהוב ממש בהיר ונוחים לגלגול – מניחים בצד להתקרר (לא מכבים את התנור)

 

מלית – במקור משתמשים במתכון הזה בגבינת ריקוטה, פרמזן ומוצרלה מגוררות – משהו כמו 400-500 גרם גבינות מעורבבות ביחד

יש כאלה ששמים גבינת שמנת (לי זה נראה שמן מידי) או ששמים גבינת עיזים שזה טעים!!

לי היה בבית 1 קופ' - 500 גרם גבינה 5% - שמתי כשעתיים לפני שהתחלתי בהכנות,  בחיתול ותליתי על הברז – ניקזתי את מרבית הנוזלים

מוסיפים כל גבינה צהובה אחרת – אני הוספתי פרמזן וגבינה צהובה – כ- 100 גרם

תיבול  המלית – לבחירה כל מה שאוהבים – מלח, פלפל, צ'ילי גרוס, שום כתוש, בצל ירוק, פטרוזיליה, אורגנו, בזיליקום.

מוסיפים ביצה אחת ומערבבים היטב

רוטב עגבניות איטלקי – רוטב פשוט (להכין הרבה) – מטגנים בצל ושום, מוסיפים קוביות של עגבניות קלופות, רסק עגבניות, פלפל צ'ילי, מלח, פלפל, פפריקה, כף של רסק עגבניות, מעט סוכר + 1/2 כוס מים, מבשלים – בסוף הבישול אני מעבירה למעבד מזון בפולסים כדי שיצא קצת יותר חלק

 

 

שמים בקצה הצר של החציל מלית בכמות נדיבה (בערך כף גדושה מאוד מאוד- תבדקו שהמלית תספיק להכל), ומגלגלים

מורחים 3 כפות גדושות של רוטב בעגבניות בתחתית התבנית

מסדרים את גלילי החצילים מעל רוטב העגבניות

שמים מעט רוטב עגבניות מעל כל חציל (משאירים מספיק רוטב להגשה)

מפזרים פרמז'ן או מוצרלה מגוררת על הכל מלמעלה

בתנור שלי – 20 דקות עד שמוכן (כל תנור מתנהג אחרת)

מוציאים ומניחים כמה דקות לפני ההגשה כדי שהכל יתייצב.

מניחים על כל חציל אפוי עוד מעט מהרוטב שנשאר.

 

בתאבון

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yael757 אלא אם צויין אחרת