1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים שלי (או של אחרים)

פירות יבשים טריים – סיפור לשבת ולט"ו בשבט

11/02/2017
פירות יבשים טריים – סיפור לשבת ולט"ו בשבט

לכבוד ט"ו בשבט הזמין אותי שבטאי (שם בדוי, טעות כתיב מכוונת) לנשנש קצת פירות יבשים טריים.
תהיתי כיצד פירות יבשים יכולים להיות טריים – הרי זאת סתירה של ממש – אבל להפתעתי (ולשמחתי) הפירות היבשים באמת היו טריים (וטעימים) מאוד.

שאלתי את שבטאי היכן הוא קנה את הפירות האלה. הוא חייך ואמר: "לא קניתי! קטפתי אותם היישר מהעץ!"
"היישר מהעץ?" – שאלתי בתמיהה – "איך אפשר לקטוף פירות יבשים מהעץ? למיטב ידיעתי צריך לקטוף אותם טריים ואז לייבש אותם!"
שבטאי הציע שבמקום להסביר הוא יראה. הוא לקח אותי לחצר ביתו ושם הראה לי בגאווה עץ תאנה עליו צמחו תאנים מיובשות.
לא האמנתי למראה עיניי. "איך הצלחת לייבש את התאנים בעודן על העץ בלי שיירקבו?" – שאלתי.

שבטאי הסביר בסבלנות: "זהו לא עץ תאנה רגיל. זהו עץ תאנים מיובשות".
"ומאיפה השגת אותו?" – שאלתי.
"לא השגתי" – הוא ענה – "זרעתי. קניתי תאנים מיובשות, טמנתי אחת מהן באדמה, השקיתי, זיבלתי והעץ גדל"

הבנתי שהוא צוחק עליי למרות שהוא נראה מאוד רציני. "זה לא יכול להיות" – אמרתי – "תאנה מיובשת לא תנבוט!"
"גם אני חשבתי ככה פעם" – ענה שבטאי – "אבל אז שמעתי שהצליחו להנביט דקל מגלעין תמר בן אלפי שנים והבנתי שגם לפירות מיובשים יש חיים"

"טוב"- אמרתי – "בהחלט ייתכן שהזרעים של תאנה מיובשת עדיין יכולים לנבוט... אבל על העץ אמורות לגדול תאנים טריות ולא מיובשות!"
"תחשוב בהגיון" – אמר שבטאי – "מזרעים של תפוח חרמון יגדל תפוח חרמון ולא תפוח יונתן. מזרעים של תפוז יגדל תפוז ולא קלמנטינה. מזרעים של מלפפון חמוץ במלח יגדל מלפפון חמוץ במלח ולא בחומץ. אז למה שמזרעים של תאנה מיובשת תגדל תאנה טריה?"
ידעתי שמשהו לא בסדר במשפט הזה, אבל לפני שהספקתי להבין מהו בדיוק, שבטאי הוביל אותי לעומק הגינה והראה לי עץ שזיפים מיובשים, גפן צימוקים, עץ תפוחים מיובשים (שגדלו בפרוסות עגולות) ושני שיחים קטנים עמוסים פירות אדומים כהים, אותם לא זיהיתי במבט ראשון.

"מהם הפירות האדומים?" – שאלתי.
"זה" – הצביע שבטאי על השיח הימני – "הוא שיח חמוציות ממותקות בסוכר. והשני הוא שיח של חמוציות ממותקות במיץ תפוחים"
"זה כבר מוגזם" – קבעתי – "איך ההמתקה יכולה לעבור לשיח?"
"באמת שאלה טובה" – ענה שבטאי – "ניסיתי גם להנביט חמוציות מועשרות באומגה 3 אבל נכשלתי. כנראה בתהליך ההעשרה נפגע פריון הצמח. אבל החמוציות הממותקות בסוכר לא הומתקו בסוכר לבן (שהוא כידוע רעל) אלא בסוכר דמררה קלאסי ולכן הצלחתי להנביט אותן".

צבטתי את עצמי כדי לוודא שאני לא חולם. זה כאב, אבל לא הייתי בטוח אם הכאב אמיתי או אולי חלק מהחלום. טעמתי את אחת החמוציות (הממותקות במיץ תפוחים כמובן, כי אני שוחר בריאות ידוע) והיא באמת הייתה מתוקה. וגם חמוצה.

"זה בלתי אפשרי" – מלמלתי לעצמי.
"הכל אפשרי אם מתאמצים מספיק!" – קרא שבטאי בהתלהבות והוסיף – "בוא תראה את העץ שאני באמת גאה בו!"
הוא הוביל אותי לעץ גדול עמוס בפרי.
שפשפתי את עיניי והסתכלתי עליו שוב ושוב. על ענף אחד גדלו משמשים מיובשים, על השני תמרים, על השלישי שקדים (מקולפים), על הרביעי צימוקים ועל החמישי פרוסות אננס מיובש.
"איך זה יכול להיות???" שאלתי בקול רם.
"זה די פשוט" – ענה שבטאי – "קניתי סלסלת פירות יבשים וטמנתי אותה באדמה"

מוסר השכל: פירות יבשים הם בריאים, טבעיים וטעימים (או לפחות טעימים)

שבת שלום וט"ו בשבט שמח!

והרשומה המומלצת היא - צדי המטבע – בבלוג של L אורגת מילים

 

התמונה באדיבות ויקיפדיה

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

48 תגובות

תגיות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל motior אלא אם צויין אחרת