33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

מאפה קינואה מיוחד

אני לקראת סיום קורס "מטאפיזיקה רגשית" במרכז "מגדלור". 

ההתרגשות גדולה וכן , עצוב להפרד מהמורה וקבוצת האנשים איתם גדלתי וצמחתי בשלושה חודשים אלו.  

תוך כדי הלמידה , למדנו תכנים שהביאו אותנו להעצמה , לראייה שונה ובריאה יותר של חיינו והתנהגות שלנו בעולם  הזה, דרך הכרות עם האנטומיה של הגוף , מערכת החיסון, ומערכות נוספות כמערכת העיכול, הנשימה ,הלב והורמונים פעילים וכן למידה על איברי הגוף השונים ותגובתם ליצירת מחלות, תגובתם להתנהגויות אותם אנו נושאים מרבים חיינו, התנהגויות המשתלטות עלינו ופוגעות באיברים ובמערכות עצמם ויוצרים מחלות שונות. מחלה לא נוצרת יש מאין,לא מקבלים במתנה.  מחלה באה להזכיר לנו , להעיר אותנו ולהאיר יכולות ודרכים להתמודד ולשנות, להזכיר לגוף ולנפש מי אנחנו בעולם החומר. 

דרך השם שלנו , תאריך ושנת הלידה שיש להם השפעה עמוקה על החוזה שלנו בעולם הזה.

כמובן התפריט שלנו שמשפיע על התנהגות ובריאות הגוף והנפש. 

הבנתי איך ההתנהגות שלי , מספר תהליכים שעשיתי במהלך חיי, אותם חשבתי כטובים ובעלי משמעות בעצם החלישו אותי, הביאו אותי למצבי חולי וסימפטומים לא בריאים . הבנתי איך התגובות שלי למצבים שונים, השפיעו על הבריאות שלי, שדרכי ההתנהלות שלי לא נכונים כלפי אני ועצמי והכי חשוב שהבנתי מהם השינויים אותם אני יכולה להתמיר , לצקת ולהביא להמשך חיי האישיים, חברתיים ומקצועיים כדי לצור בריאות ואיכות חיים עשירים יותר והרמוניים. 

כצמחונית כבר שלושה עשורים חשבתי שאני מטיבה עם הבריאות שלי, במהלך הקורס גברה התודעה שבאי אכילת בשר,(אנוכי מזל אריה),  אני מזיקה לעצמי ולתכנים גופניים ורגשיים שלי בטווח העכשוי והרחוק. בעקשנות שאני מחזיקה באי אכילת בשר הבאתי את גופי לחסר בחלבון, למרות ששמרתי על כל כללי התזונה הצמחוניים, התבגרות הגוף ללא חלבון ושומן יותר שמן ,רווי ואיכותי הביאה אותי למצבים של חוסרים במינרלים, ברזל, ומסת חלבון לתגבור ואיזון נפח, איכות, של תאי כדוריות דם אדומות , טרומבוציטים, ועוד מרכיבים של מערכת החיסון והדם.

 אנמיה מאוד גבוהה ועמוקה בכלי הדם וחוסרים תזונתיים - מצב של כל אדם צמחוני וטבעוני- חשבתי שיש ביכולתי להתמודד, "לשרוד",  עם ערכים אלו אך בגיל המעבר (51) לגוף מאתגר מאוד להתמודד, להתגבר על חוסרים אלו.

למרות הנאמר אינני יכולה לחזור ולאכול בשר אבל התזונה שלי השתנתה והיא מורכבת ממזונות נוספים כגון ביצים, דגים, ומרכיבים נוספים אותם הוספתי לתפריט בתדירות גבוהה יותר. 

עם זאת הבנתי שהמודעות שבלהיות צמחונית ,בעצם הבחירה להיותי צמחונית יש בה מספר איפיונים: 

 אני מיוחדת במשפחה שלי, היחידה שנוטה ומקיימת אורח חיים צמחוני. 

 בעלת יכולת וכישרון לגשת למזונות ומרכיבי מזון אותם לא הייתי פוגשת ומפתחת אם הייתי אוכלת בשר.

 לימודי המקצוע שלי קשורים להיותי צמחונית .חיפשתי תחום לימודים הנוגע ללמידה , התפתחות ומומחיות בעולם התזונה הזה. 

  התחום אותו בחרתי להבליט הוא אורח חיים בריא ותנועה, הוויה של גוף ונפש מתוך עולם הנטורופתיה שמהותו תזונה מן הטבע, מרכיביי מזון מן הטבע וצמחונות. 

ובעצם למה סיפרתי לכם את כל זה.... בהמשך לשימוש ,אפייה, בישול במרכיבי מזון ללא גלוטן. 

אשתף אתכם במרכיב מזון , קינואה , דגן מופלא הנחשב גם כקטנייה . מכיל 22 חומצות אמינו, נראה כאוכל לציפורים . ניתן לשלב במזונות שונים כקציצות, פשטידות וכמובן בפני עצמו. 

מצאתי מתכון , נהדר , קיבל תגובות רבות ומחמאות. 

אחרי שניסיתי פעמיים, הבנתי שהכמויות שמוגדרות במתכון הן "עובדות אלטרנטיביות" surprise surprise .....

אז בבקשה הנה מתכון איתו ניתן לעבוד ואפילו יצא כך...

מאפה קינואה.

מרכיבים:

1 כוס קינואה

3 כפות שמן זית

2 כוסות מים

½ כפית בזיליקום יבש

½ כפית אורגנו יבש

1 כפית מלח שום או 2 שיני שום קצוצים וכפית מלח

פלפל גרוס

1/2 כפית סודה לשתייה

גבינת מוצרלה מגורדת או אחר- 1/2 כוס 

אופן הכנה:

1. 1 כוס קינואה לבנה להשרות למשך שעתיים או יותר.

לסנן  היטב במסננת דקה.

לחמם בסיר 2 כפות שמן זית , להוסיף את הקינואה ולטגן במשך מספר דק. ליצור מעין קלייה.

להוסיף 2 כוסות מים ולבשל עד שהנוזלים מתאדים. כ 20 דק. לצנן. 

חשוב להקפיד על אידוי התבשיל, שלא ישארו נוזלים בסיר. 

שימו לב: כמות הקינואה אחרי הבישול היא כ 2 כוסות קינואה. 

2. 2 ביצים לערבב .להוסיף 1 כפית שמן זית שנותרה,  ½ כפית בזיליקום, ½ כפית אורגנו, 2 שיני שום קצוצים , מלח ופלפל.

בקערה להניח כוס קינואה מבושלת להוסיף את תערובת הביצים לערבב היטב . להוסיף ½ כפית סודה לשתייה.לערבב (להוסיף את סודה לשתיה בסוף כיון שמתחילה לתסוס). בשלב זה ניתן להוסיף 1/4 כוס גבינה ולערבב. 

3. להניח נייר אפייה על תבנית אפייה. לשמן מעט.

לפרוש את תערובת הקינואה על התבנית, בצורה מלבנית, בעובי של 1 ס"מ.

לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה. קצוות המאפה שחומות . להוציא לפזר גבינה ולהמשיך לאפות עוד 5 דק.

להוציא לצנן. 

בתאבון. 

מומלץ כחלק מארוחת בוקר או ערב , בתפריט בראנ'ץ ללא גלוטן ,לעבודה לצד דיפ אבוקדו , טחינה, רטב עגבניות.  

אתי. 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת