11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

כאשר היתה כרבולת במרק

09/02/2017
 כאשר היתה כרבולת במרק

 

 

Image result for ?תמונות תרנגולת?‎

 כאשר היתה כרבולת במרק

לפעמים יכולה תמונה אחת להחזיר אותי אחורה בזמן, לתקופה אחרת, כאשר הייתי ילדה קטנה,

כאשר לא ידעתי מהי תרנגולת  קפואה בשקית בסופר , נכון, גם כי לא היה סופר, ובקושי כבר היה מקרר בבית,  וגם אלו באיטליז שכבר יצא לי לראות, הרבה שנים מאוחר יותר, היו תלויות על אנקולים בצוארן, על כרבולתן ומקורן , בקיצור כל הקומפלט שנקרא תרנגולת, על וו באיטליז.

כאשר נכדתי, אז כבת ארבע,  והיום קצינה מורעלת בצה"ל, ראתה אותן לראשונה, בחזית האיטליז,

 שאלה את אמה, אמא מה זה?

ענתה לה אמה, עוף, (וקיוותה שהקטנה תסתפק בתשובה אבל, לא...),

 איזה עוף הוסיפה הקטנה לשאול,  זה עוף שאוכלים או עוף תרנגולת?

גם זה היה מזמן...

יותר זמן , משלקח לי בתור ילדת מושב, שגדלה עם תרנגולות המסתובבות חופשי, ואחר כך בלולים ענקיים, לדעת שבעיר, התרנגולות נראות אחרת...

ואם בעוף טרי חשקה נפשך,  (גם מטעמי חיסכון), היה בשוק שוחט, שעשה עבודתו נאמנה, ותמורת עוד מספר פרוטות גם היתה מי שמרטה את הנוצות,  וכל השאר עליך עקרת הבית היקרה, לנקות, לבתר, ולבשל...

אך נחזור להתחלה, כשעוף היה רק עוף שאוכלים, וגם זה לא בכל יום,

והאוכל היה משהו שממלא את הבטן, ולא מצוי בשפע, רק כמה שצריך הבן אדם,

הצניעות והצנעה לא היו אז מילות גנאי, ובאו לידי ביטוי גם באוכל, אז, כאשר בישלו עוף, לא זרקו כלום חוץ מהנוצות, ולפעמים גם אותן לא, כי אפשר היה למלא  בהן כריות,

ולעוף יש, כלומר היה, ראש עם כל מה שיש בראש עוף, כולל כרבולת ומקור,

והיו לו לעוף גם שתי רגליים, והכל בושל בפניצילין היהודי הידוע לכל אם יהודיה, שקרוי מרק עוף של אמא, וכל אמא הכירה את תרופת הפלא הזאת, וכל בת ניסתה לשחזר את הטעם שזכרה מילדותה. 

והכל היה אז טעים, ובכמות שהשאירה טעם של עוד, אך לרוב יכולת רק לחלום על תוספת,

 ובכן, אם אכלת כרבולת, אדע לומר בן כמה אתה... 

ואם להודות על האמת, אכלתי והתקלקלתי, כמו רבים שטעמו מעץ הדעת,

והיום, לא הייתי נוגעת בחלקים האלה, מקסימום מסתפקת בשניצל, וכרעיים, וזהו, אפילו את מעדן הקורקבנים ברוטב פטריות איני טועמת עוד, וגם הכבד לא בדיוק משאת נפשי, והנה הבוקר נתקלתי בתמונה, מרק עוף בטעם של פעם, כזה אמיתי, עם מלא רגליים,  וכל התוספות,  הרבה גזר, פטרוזיליה, סלרי, בצל יבש, וחלקי עוף.

 ההיא, שחשקה נפשה במרק בטעם ילדות, עם הרבה רגליים, שאין לי מושג היכן השיגה אותן, כי במקררים בסופר העוף כידוע נטול רגליים, ויש  בין הצרכנים, כאלה שלא ראו מימיהם תרנגולת מקרקרת , שלמה בגופה , מסתובבת עם כל האינסטרומנטים שלה, מקסימום הכירו את חתיכת העוף מהקוסקוס של אמא, או מהעוף הצלוי שחום בתנור, אז התגובות לתמונה היו בהתאם,

איכסה, ופיכסה, וטוב שלא שמה גם כרבולת ומקור, ציפורניים ונוצות וכד' וכו' ,בקיצור הילולת הבאבא סאלי אפס ליד זאת שהתחוללה שם...

חלפו בראשי כמה הגיגים, ביחס לאלה, אשר גדלו בצילם של המרכולים הגדולים והשווקים השופעים, וכל האוכל שנזרק לפחים, וחשבתי שלעולם, לעולם לא יבינו, מה זה, צלחת מרק עם רגלי עוף, ואיזה כיף למצוץ כל עצם קטנה כגדולה, מהרגל הזאת, וכמה בר מזל הרגשת, אם קיבלת בצלחת כרבולת, כי הם, המלעיזים,  שפר עליהם מזלם, נולדו לתקופת שפע...ואותה גברת, שהגשימה היום חלום, כדבריה, זוכרת גם זוכרת את הימים, שלתרנגולת היתה כרבולת...ובמרק לא היה מונוסודיום גלוטמט...רק מלא עיניים קטנות של בריאות צפות על פניו...וטעם טבעי נפלא...

 

×?×?מ×?× ×? של ????ŽCarmit Avivi??Ž??.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת