88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת תפוזים ושקדים

עוגת תפוזים ושקדים

עוגת תפוזים ושקדים

 

אפיה בסיר פלא

מדידה בכוס חד פעמית לשתיה קרה, 

אפיה בסיר פלא, לשמן רק בתחתית, להפוך אחרי אפיה,  על בקבוק יין, לשמירת הגובה, או על הרגליות של התבנית

מצרכים:

6 ביצים
1 וחצי כוס סוכר
2 כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפיה
1/2 כוס קמח שקדים / או 1/2 כוס קמח  רגיל* (הערות בסוף),
3 טיפות תמצית שקדים
1 סוכר וניל
1 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
גרידת תפוז ולימון
להקציף חלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
להקציף חלמונים עם 1/2 כוס סוכר להוסיף שמן סוכר וניל גרידת תפוז ואז להוסיף לסרוגין קמח ומיץ להוסיף תמצית שקדים להוסיף לקערה עם ה חלבונים בצורת קיפול
לשמן תבנית לפזר מעט סוכר ולאפות 180 מעלות בערך 45 דקות
לפזר מעל אבקת סוכר

פיזרתי מעל הבצק בתבנית, חצאי שקדים מולבנים 

 

 

 

תבנית סיר פלא עם תחתית מתפרקת +רגליות  מחומר הנודייז, הכי נוחות ומתאימות לעוגות עדינות , (גם לעוגות גבינה), 

החילוץ קל ביותר, והכי פשוט להפוך את העוגה בסיום האפיה,  על הרגליות, לזה הן נועדו בעצם,  (במקום על צואר בקבוק שלא כל כך יציב), כך שומרת העוגה על גובהה המקסימלי,, ואינה קורסת,

לחילוץ, משחררים את העוגה מהדפנות בסכין דקה וארוכה, אוחזים בארובה ומרימים עם הבסיס והחוצה

משחררים בסכין גם בסיס+ ארובה, ומניחים על צלחת הגשה,

 אפשר לפדר  באבקת סוכר (העוגה מתוקה דיה וויתרתי)

אבקת שקדים ביתית:  1/2 כוס שקדים מולבנים  + כף קורנפלור או קמח לטחון עד דק במעבד מזון

אם לא מוסיפים את הקמח או הקורנפלור השקדים הופכים בטחינה לגוש שמנוני 

קרדיט למתכון : שרה יוסף
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת