88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחם קופים, עגבניות שמש מיובשות פסטו ופרמזן

 

Garlic Parmesan Pull-Apart Bread

 

 

לחם קופים, עגבניות שמש מיובשות, פסטו ופרמזן

קרדיט: The Pastry Affair

מצרכים לבצק:

2 כפית שמרים יבשים,

:1+1/3 כוסות מידה אוניברסלית

 מים בטמפרטורת החדר,

2 כפות שמן זית,

2 כפיות מלח דק,

3+1/2 כוסות קמח רב תכליתי + קמח לעיבוד הבצק,

1/2 כוס חמאה ללא מלח,

3 כ]פות פסטו בזיליקום, 

קורט פילפל שחור,

1/3 כוס עגבניות שמש מיובשות,

1 כוס גבינת פרמזן מגוררת גס 

אופן הכנה:

 בקערית להתפיח בנפד שמרים + מים 

בקערת המיקסר, לנפות קמח + מלח  להוסיף לתערובת השמרים, להוסיף שמן זית, לערבב בוו לישה 10 - 5 דקות במהירות בינונית, 

עד לקבלת בצק מאוחד, ורך, אם עדיין דביק מדי, להוסיף בכף קמח, עד שרך ונעים למגע, 

לשמן קערה, להעביר אליה את הבצק, לכסות בניילון ומגבת מטבח, והתפיח שעתיים,

להמיס חמאה, ולערבב עם הפסטו +פילפל חריף,

בקערית נפרדת, לקצוץ את העגבניות המיובשות לחתיכות קטנות, ולהניח בצד,

לשמן תבנית אפיה, שמן / חמאה,

כאשר הבצק הכפיל את נפחו, לחלק לכדורים בגודל אגוז מלך, 

לטבול כל כדור בצק  בתערובת חמאה + פסטו, 

ולהתחיל לסדר בתבנית בשיכבה אחת בסיום 

לפזר מחצית מגבינת הפרמזן, ומחצית מהעגבניות הקצוצות,

לחזור בשיכבה שניה של כדורים, פרמזן ועגבניות,

לסיים בשיכבה שלישית רק כדורי בצק מגולגלים בתערובת חמאה+פסטו,

לכסות ולהתפיח בכיסוי רופף, כשעה , עד שכמעט מכפיל את נפחו,

לחמם מראש תנור אפיה, ל- 170 מעלות, לאפות 30 - 45 דקות עד לגוון זהוב / שחום, 

להגיש עם רוטב מרינרה או רוטב עגבניות ,

 


 

 

רוטב מרינרה ביתי:

קרדיט:

אורן אלקלעי, ממסעדת פאפא'ס

 

חומרים:

3 כפות שמן זית 
4 עגבניות איטלקיות משומרות שלמות 
שן שום 
6 עלי בזיליקום 
מלח, פלפל.

אופן ההכנה:

1. במחבת חמה מחממים שמן זית ומזהיבים את שן השום הפרוסה. 

2. מוסיפים את הריחן ומיד אחריו את העגבניות השלמות ומבשלים למשך כ-5 דקות על אש גבוהה תוך כדי ריסוק העגבניות ובחישה מתמדת. 

3. טועמים ומשלימים תיבול עם מלח ופלפל על פי הטעם. 

 *אפשר גם להשתמש כרוטב לפסטה . לאחר 5 דקות מוסיפים פסטה טרייה מבושלת (מאחר והרוטב הוא לא חלק, רצוי להתאים לו פסטה חלולה כמו פנה).,

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת