00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אקטואליה

ולנטיין דיי - חברת אחווה מגישה מתכון זוגי מפנק

לקוראיי היקרים

 

לרגל הולנטיין חברת אחווה מתכון ייחודי ומפנק לעוגיות אלפחורס.

וזה בשילוב החלווה המשובחת המכיל לפחות 50% טחינה גולמית.

העוגיות מאוד טעימות והן יכולות להיות הכי מפנקות ליד כוס קפה או שוקו או סתם להתפנק בתור נישנוש כשמתחשק.

 

מצרכים ל-50 עוגיות -

לבצק -

200 גרם חמאה

1/2כוס סוכר

1/2 כפית מלח

1/2 כוס חלוה בטעם וניל של אחווה מפוררת

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קורנפלור

1 וחצי כוסות קמח לבן

1 שקית אבקת אפייה

 

לקרם-

50 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר

כפית תמצית וניל

שוט של ויסקי משובח -40 מ''ל בכוס מדידה

1 כוס פיסטוק גרוס או או קוקוס טחון או שומשום לבן או שחור

 

אופן ההכנה-

1. להכנת הבצק שמים במיקסר או במערבל יד במהירות נמוכה.

    200 גרם חמאה קרה בקוביות קטנות, חצי כוס סוכר לבן, חצי כפית מלח.

    מעבדים לתוספת קרמית ל-4 דקות ומוסיפים תוך עירבול 4 חלמונים .

     ממשיכים ומערבלים עד שמתקבל מרקם אחיד.

     מוסיפים חצי כוס פירורי חלווה בטעם וניל מגורדת בפומפיה.

     ממשיכם לערבל עד שהכל מתאחד.

2.   בקערה נפרדת מערבבים 2 כוסות קורנפלור, אחד וחצי כוס קמח לבן ושקית אבקת אפיה.

      מוסיפים לתכולת המקסר ומערבבים לאט לאט.

       מאחדים ביחד את הבצק ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

3.    מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפיה ומכניסים לתנור לחום של 170 מעלות.

       מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של חצי ס''מ.

        קורצים עיגולים בעובי הרצוי כ-3 ס''מ ומניחים בתבנית במרווחים של 1 ס''מ.

        ואופים למשך 6 דקות בלבד.

        העוגיות אמורות להיות בהירות. מצננים .

4.     להכנת הקרם ממיסים 50 גרם חמאה עם 100 גרם שוקולד מריר,קמצוץ מלח,כפית תמצית וניל

        וכוסית של וויסקי מתובל -מומלץ וויסקי BULL RUN שהוא ויסקי מזוקק עם פירות יער ואגוזי לוז.

5.     ממלאים שק זילוף בקרם ומחזיקים עוגיה ביד ומזלפים מעט קרם וסוגרים עם עוגיה נוספת.

         מגלגלים בפיסטוק גרוס או בשומשום שקלינו במחבת יבשה.

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יהודית00 אלא אם צויין אחרת