22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

קוגל מתוק או קיגל מתוק? איך אומרים?

01/02/2017
אחת הבנות שאלה איך אומרים: קוגל או קיגל? השבתי שזו מילה ביידיש ותלוי מאיזה מקום
היא באה. יש מקומות שאומרים כך ויש מקומות שאומרים כך. יש שאומרים סתם "פשטידה".
אחרי ההרצאה הזו היא אמרה: לא חשוב. אז תעשה ושיהיה מתוק.
אז עשיתי.
 
מרכיבים למחבת בינונית-גדולה:
שני שליש חבילת אטריות דקות או בינוניות.
גביע שמנת או לבן או שני שליש גביע גבינה לבנה (עדיפות לכאלה שפג תוקפן וקצת החמיצו, אבל לא העלו עובש).
2 ביצים.
רבע עד שליש כפית מחוקה מלח (מדגיש את המתיקות. לא צוחק).
קצה קצהה של כפית עם פלפל שחור טחון (כנ"ל ושוב לא צוחק).
שליש כפית מחוקה קינמון טחון.
חצי עד שני שליש כוס סוכר.
כף די גדושה אבקת פודינג וניל (או אחר אם אתם אוהבים).
שני שליש כוס קמח מצה.
שמן לטיגון (לא שמן זית).
 
תוספות מומלצות (אצלי לא יאכלו את זה אז לא הכנסתי). אפשר תוספת אחת או יותר:
צימוקים (מומלץ), קליפות הדרים מסוכרות, פירות יבשים קצוצים, תפוח קצוץ (בסכין. לא מרוסק על פומפיה).
 
מכינים את האטריות על פי הוראות היצרן אבל לא לגמרי. רק קצת יותר מחצי הזמן שהוקצב.
מסננים ושוטפים.
מניחים לאיטריות לטפטף.
מכניסים אותן לקערה ומוסיפים את כל התוספות בלי קמח מצה. בוחשים היטב בכף.
מוסיפים בהדרגה את קמח המצה עד שהעיסה סמיכה היטב.
מחממים כמה כפות שמן במחבת.
כשהשמן חם מכניסים את התערובת ומשטחים באופן שווה.
קצת מטלטלים את המחבת - לראות ששום דבר לא נדבק.
מטגנים על אש בינונית עד בינונית-נמוכה כ-25-30 דקות – עד שישחים היטב (אפשר להרים מהצד בעדינות ולהציץ). מומלץ לכסות את המחבת עם מכסה או צלחת חסינת חום.
כשצד אחד שחום היטב, מחליקים את הפשטידה לצלחת (רק צד אחד מטוגן עכשיו).
מוסיפים עוד כף או שתיים שמן למחבת ומפזרים בו מעט סוכר.
כשהשמן רותח הופכים את הפשטידה למחבת כדי לטגן את הצד השני. שוב באותה שיטה.
אחרי כעשר דקות מסירים את המכסה וממשיכים לטגן במחבת פתוחה עד השחמה.
מוציאים לצלחת או מגש.
רצוי להמתין כרבע שעה עד חיתוך.
זהירות, יש להשגיח על הפשטידה בזמן שהיא מתקררת, אחרת כשתחזרו לא ישאר ממנה שריד.
תהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת