22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

קובה - יותר פשוט משחשבתי

נתחיל מזה שיום אחד הבת האמצעית שלי ביקשה ממני בפעם הראשונה "אבא, תכין קובה".
לא ידעתי שאין לה מושג על מה היא מדברת. האמת היא שגם לי לא היה ידע על הדבר הזה, פרט לכך ששמעתי שצריך כשרון מטבחי מיוחד לצורך כך. אז זהו - שלא מדויק. הכנתי. יצא אחלה. הכל נטרף וגם אני נהניתי. כשהיא הגדירה את זה "יצא מעולה" שאלתי מתי אכלה כזה ועם מה היא משווה. ענתה שמעולם לא אכלה קובה בכלל. כולנו הסתכלנו עליה ושאלנו "מההההה????" שאלתי אותה למה ביקשה את זה כשאין לה מושג מה זה. ענתה "מה הבעיה. כופתא, ממולאת בשר ומבושלת במרק. חייב לצאת טעים". טוב, עם ההגיון הזה אני לא מתווכח, מה גם שבאמת יצא טעים. החיסרון של הפעם הראשונה: הקובות יצאו קצת גדולות מדי לדעתי. צריך לצאת רק קצת יותר גדול מביצה גדולה.
 
עכשיו היא כבר הזמינה שוב.
 
יש כל מיני קובה. יש עגולות ויש מאורכות, יש מטוגנות ויש מבושלות, יש במרק ירקות, עוף, בשר, סלק ויש גם מרק חמוסטה (כנראה חמוץ באמת). יש אפילו במילוי מתוק (למשל פירות יער). רק תפעילו קצת את הדמיון - ויש לכם מה שתרצו. אם תחפשו ברשת, תמצאו עשרות שיטות הכנה, עשרות הרכבים, עשרות סוגים והרבה כאב ראש כשרוצים להחליט מה ואיך מכינים. המסקנה שלי - לא חשוב. תתחילו והכל יסתדר.
 
כאן אספר לכם מה אני הכנתי אבל זה לא מחייב. לא בסוג, לא בכמות, לא במרכיבים, רק צריך להקפיד על דברים מסוימים שאדגיש בהמשך.
הלכתי על קובה עגולה, ממולאת בשר, מבושלת במרק ירקות כתום - כזה שאני מכין כרוטב לקוסקוס. מעולה למתחילים כי קשה לפספס כאן.
 
שימו לב: צריך סיר גדול אבל ממש. משהו כמו 7 ליטר - או שתצמצמו כמויות בהתאם.
הכמויות: בערך ל-17 עד 20 מנות.
מתחילים מהבשר כדי שיתקרר היטב. קשה לעבוד עם בשר חם.
הבשר צריך להתאים למרק (וכמובן גם לטעמכם). למשל: קובה עם בשר בקר לא כל כך הולכת עם מרק עוף.
בגלל שזה מרק ירקות, בחרתי למלא בבשר הודו אדום טחון, אבל מה שאכתוב כאן מתאים לכל בשר: עוף, כבש, בקר.
 
המרכיבים:
בצל גדול קצוץ בינוני.
בשר טחון.
שמן לטיגון (לא שמן זית).
תבלינים לפי טעמכם. אני הלכתי על:
מלח
פלפל שחור
קמצוץ בהרט ממש שפיץ של כפית.
ראס-אל-חנות - חצי כפית מחוקה.
תבלין לבשר.
תוספות - לפי טעמכם. אולי פטרוזיליה תלך טוב כאן. שום כתוש גם יכול להתאים. לא ניסיתי.
 
ההכנה:
מטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את התבלינים.
מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים תוך כדי.
עכשיו בזמן הטיגון כל הזמן מפוררים ומערבבים כדי שלא יווצרו גושים. הבשר צריך להיות מפורר היטב.
מטגנים עד שהבשר מתחיל לשנות את צבעו.
לא כל כך חשוב ענין הצבע כי ממילא זה עוד יתבשל. העיקר שיהיה מפורר היטב.
 
מעטפת הבצק.
המרכיבים:
כוס וחצי סולת.
חצי כוס ג'רישה (בורגול טחון דק).
חצי כוס קמח.
חצי כוס קמח מצה.
4 כפות שמן.
כוס עד שתי כוסות מים (בשלב ראשון).
יש כאלה שמכניסים גם ביצה. לא הכנסתי.
 
ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לקערה עם כוס מים אחת, ומוסיפים בהדרגה עד שכל התערובת רטובה היטב אבל בלי שלוליות.
מערבבים ולשים הכל יחד.
הבצק צריך להיות כמו פלסטלינה לא קשה. במידת הצורך מוסיפים עוד מים, אבל קצת כל פעם כדי לא להרוס את הבצק.
כך לשים היטב (ומוסיפים מים לפי הצורך) עד שמתקבל בצק גמיש וקצת רך (לא יותר מדי).
מניחים לבצק "לנוח". אחרי רבע שעה בודקים. בדרך כלל הוא קצת מתייבש ומתקשה, כי המרכיבים ספחו מים.
במקרה זה מוסיפים חופן או שניים מים ולשים שוב היטב.
מניחים לבצק 5-10 דקות ושוב בודקים.
בדרך כלל הוא שוב מתייבש ומתקשה ולכן שוב חופן או שניים מים, לשים היטב ומניחים לבצק 5-10 דקות.
ככה עד שהבצק רך וגמיש (בדרך כלל 3-4 פעמים) כמו פלסטלינה לא קשה.
 
המרק:
בזמן שהבצק "נח" מכינים את המרק. כאמור, הלכתי על מרק ירקות בשרי.
המרכיבים:
3 גזרים גדולים מנוקים ושטופים (אני לא קולף אבל מנקה עם ספוג מתכת או מברשת מתכת).
1 בצל בינוני שלם (קלוף כמובן).
3-4 קישואים בינוניים מנוקים ושטופים, חתוכים לדיסקיות בעובי 1 וחצי ס"מ.
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים ושטופים, חתוכים לקוביות בינוניות.
דלעת בכמות פי 1 וחצי מתפוחי האדמה קלופה ושטופה, חתוכה לקוביות בינוניות+.
קופסת גרגירי חומוס משומרים (למהדרין אפשר מבושלים שהושרו לילה במים). אם משתמשים במשומרים מוסיפים חצי ממי השימורים. מוסיף טעם.
2 גבעולי סלרי עם העלים (שטופים כמובן).
3-4 גבעולי פטרוזיליה עם העלים (שטופים כמובן). אפשר גם שורש או שנים (תלוי בגודל).
לשדרוג הטעם: פרוסת עצם בקר (רצוי עם בשר עליה) או חתיכת גרון הודו (בערך 10 ס"מ).
תבלינים: מלח, פלפל, אבקת מרק בטעם עוף (למהדרין אפשר להשתמש בציר עוף), כורכום, שום כתוש (או פרוסות דקות של שום מ-6 שיניים).
ההכנה:
את כל הירקות והעצם/גרון מכניסים לסיר גדול מלא מים כדי שני שליש.
מרתיחים, מכניסים את התבלינים, שוב מרתיחים ומנמיכים את האש למינימום.
טועמים ומתקנים תיבול.
 
עכשיו מגיע השלב שכל מכין/מכינת קובה מתגאה בו - הכנת הקובה.
בידים רטובות קמעה, לוקחים מהבצק כמות בגודל ביצה גדולה. מגלגלים אותו לכדור-כופתא ומשטחים היטב לעיגול בעובי של כ-3 מילימטר.
יוצרים ביד שקע-חופן, משקיעים את הבצק, מניחים באמצע קצת מתערובת הבשר הטחון, מקפלים עליה את סביב המעטפת ומהדקים קלות. אם נוצר חור - סותמים בעזרת פיסה קטנה מהבצק.
אפשר לגלגל שוב ביד את הכדור ולוודא שאין סכנה שיפתח בבישול. קרעים וחורים סותמים עם קצת מהבצק ושוב מגלגלים את הכדור.
מניחים על משטח שמנוני וכך יוצרים את כל הכמות.
מכניסים אחת-אחת לסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש שוב למינימום.
מבשלים כ-45 דקות.
תהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת