33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

חומיות קוקוס ושוקולד.

23/01/2017

בתקופה האחרונה אני מאותגרת יותר ויותר באפייה ללא גלוטן. 

מידי שבוע אני מחפשת מתכונים חדשים, רוצה להשתמש במרכיבים שונים, גם כאלו שאני לא אוכלת,

כמו בעוגיות שקדים וחמאת בוטנים.  אני רגישה לבוטנים. 

התגובות בבית לעיתים אוהדות ופעמים אחרות ביקורתיות . אני יכולה להבין אותם, אלו הם מרכיבי מזון לא מוכרים  בטעמם ומרקמם כקמח אורז וטפיוקה, מוצרים שנכנסו הביתה בחצי שנה אחרונה בגלל הרגישות שלי לגלוטן. 

הפרגון החזק ביותר הוא בקרב החברים בקורס ב"מגדלור" . התלהבות גדולה לכל מאפה שאני מביאה כבר כ 7 שבועות. 

השבוע אפיתי עוגיות שהיו טעימות לכל הצדדים. 

כששואלים אותי למתכון, ולמקור אני מפנה לאתר פינטרסט . זהו מקור ההשראה שלי. אתר מדהים ונהדר, עשיר בתכנים מעולים ומגוונים. 

העוגיות הנוכחיות הן על בסיס קוקוס,הן שמן והן קמח. 

אני כרגישה לקוקוס עשיתי מעט שינויים וכמו כן בניתי אחרת מהמתכון את תהליך האפייה. קצת קשה לי עם הדרך בה האמריקאים עובדים cheeky

מרכיבים:

3 ביצים שלמות

1/2 כוס סוכר/ דבש/ אגבה/מולסה/מייפל....תבחרו מה מתאים לכם. 

1/2 כוס שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1/4 כוס קקאו

1/2 כוס פתיתי קוקוס

1/2 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ

1/2 כוס אגוזים קצוצים גס. 

אופן הכנה:

במיקסר להקציף את הביצים במשך 2 דקות, להוסיף את הסוכר הנבחר ולהקציף עוד כחמש דק. 

הקצף רך וצהבהב .

להוסיף את הוניל , המלח והשמן ולהקציף עוד כדקה. 

בקערה להכין  קוקוס ואבקת קקאו

בקערה נוספת להכין שוקולד ואגוזים קצוצים. 

כשתערובת הביצים תפוחה לערבב באופן ידני את הקוקוס וקקאו עד שנבלעים היטב ואחר כך את האגוזים והשוקולד. 

להכין תבנית אפייה מלבנית בגודל 25 ס"מ על 25 ס"מ לערך, אפשר גם תבנית עגולה 20 ס"מ. 

להניח נייר אפייה ולשפוך את העיסה. 

לאפות בטמ' של 180 מעלות כ 20-25 דק. 

לבדוק עם קיסם , קצוות העוגה נאפות היטב אך האמצע רך, שלא יהיה רך מאוד....

אז כאמור תשבוחות ותגובות אוהדות לעוגה. מה הפלא עם מרכיבים שכאלו....

בתאבון . 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת