55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אור קטן גדול

לחם כוסמין

16/01/2017

כוסמין - אחד הדגנים העתיקים שבעבר היפנו להם עורף אך מבצע קאמבק מפואר בתקופה האחרונה. טעמו מזכיר את החיטה אך הוא דל יחסית בגלוטן. למרות עובדה זו הוא עדיין אסור לחולי הצליאק ושילובו בתזונתם תעשה באופן אינדיבידואלי ותוך פיקוח אנשי מקצוע. 

טעמו עדין ומתקתק במקצת ויתרונותיו מרובים . 

הכוסמין עשיר בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ומינרליים .  מסייע באיזון רמות השומנים בדם , עשוי לסייע במניעת טרשת עורקים ובשמירה על שלמות כלי דם. בזכות תכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה הוא מסייע בחילוף החומרים ואף מתאים לדיאטה, בשל אינדקס גליקמי נמוך-בינוני .

אז מה נכין ממנו? כמובן לחם .... 

מתכון קל ופשוט שמצאתי בזמנו באחד מעיתוני הבישול

1 ק"ג קמח כוסמין מלא

3 כוסות מים פושרים

3 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר חום

1/4 כוס שמן זית 

1 כף מלח

תוספת ללחם - אגוזי מלך/ גרעינים שונים /זיתים/בצל יבש 

אופן ההכנה 

בקערת המיקסר עם וו לישה לשים קמח, סוכר, שמרים וללוש כדקה. 

להוסיף את השמן והמים ולהמשיך ללוש כ-5 דקות 

להוסיף את המלח והתוספות הרצויות ולהמשיך ללוש עוד כ- 4 דקות (סהכ לישה של כ- 8-9 דקות) 

לשמן קערה ולהניח בה את הבצק , לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כשעה וחצי עד הכפלת נפח (בחורף אני מתפיחה בחלל התנור שחומם ל- 50 מעלות וכובה). 

לאחר מכן להוציא את הבצק שתפח, ללוש קמעה , לחלק לשניים ולעצב. להניח בתבנית ששומנה וקומחה. 

לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כחצי שעה נוספת. 

לחמם תנור לחום של 200 מעלות ל- 15 דקות , להוריד את החום ל- 180 מעלות ולאפות עוד כשעה - הלחם מוכן כאשרנוקשים עליו נשמע קול חלול. אני מוציאה מהתבנית לאחר 45 דקות ומניחה אותו על הרשת בתנור להמשך האפייה. 

לתת ללחם להצטנן מספר שעות בטרם נפרוס אותו. 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אור יחיד אלא אם צויין אחרת