11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לזניה/מוסקה חצילים וגבינות

14/01/2017
לזניה/מוסקה  חצילים וגבינות

לזניה/מוסקה חצילים וגבינות

 

לזניה שהיא ארוחה,

המתכון לשתי תבניות אינגליש קייק עמוקות, ההוראות מדויקות, 

מנה עשירה בטעם,  משביעה ומחממת

 בפעם הזאת, הכפלתי כמויות, חילקתי בשתי תבניות, לא שוות,

 

באחת  (שמכילה כמות 2X אינגליש קייק גדולות ועמוקות) בחרתי לסיים עם רוטב עגבניות  מלמעלה, 

 ובאחרת בפרוסות חצילים  גבינה וצנוברים,

התבניות עמוקות דיין להכיל 3 שכבות מילית,

שאלמלא כן המילית היתה גולשת,

את  התבנית עם הלזניה הנחתי על תבנית תנור (מחשש לנזילות), 

אם תראו בסיום הזמן הנקוב שיש יותר מדי נוזלים, תשאירו עוד 10 - 15 דקות בתנור, 

הלזניה מתיצבת אחרי השהיה מחוץ לתנור.

לאחר קירור, אם לא מגישים מיד, לשמור מכוסה במקרר,

 

התבניות עמוקות ולא סטנדרטיות

 

מצרכים:

לתבנית 20X35

12 עלי לזניה,

1/3 כוס צנוברים

 

לחצילים:

3 חצילים ארוכים, פרוסים לאורכם בעובי 1 ס"מ,

3 כפות שמן זית,

מלח,

פלפל שחור גרוס,

 לרוטב:

קופסה 800 גר' עגבניות מרוסקות,

2/3 כוס (160 מל'), מים מסוננים או מנרליים,

2 כפות שמן זית,

 2 שיני שום כתושות,

1 כפית סוכר,

 מלח,

 פלפל שחור גרוס,

למלית הגבינות:

2 קופסאות ריקוטה פרסקה,

פתיתי גרנה פדנו שקית (100 גר'),

 מטבעות עזים חבילה (150 גר),חתוכים לריבועים בגודל 2 ס"מ,,

לשימון התבנית:

מעט שמן זית

פורסים את החצילים על קליפתם,

 מפזרים מלח גס, משהים ל- 30 דקות להזיע ולהגיר נוזלים,

 לשטוף מהמלח וליבש,

לחמם תנור אפיה על 180 מעלות טורבו,

 לסדר את החצילים בשיכבה אחת, בתבנית מרופדת נייר אפיה מרוסס בשמן זית,

לרסס מעל שמן זית, ולזרות מלח גס ופילפל גרוס,

אופים כ- 20 דקות עד לריכוך החצילים, לא חייבים להשחים אותם, 

בינתיים מכינים את הרוטב.

רוטב:

מערבבים את כ החומרים מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול,

מרכיבים את הלזניה:

משמנים תבנית בשמן זית,

1. מסדרים בה עלי לזניה שיכסו את שטח התחתית, 

אם יש צורך שוברים עלה או שניים להתאים לגודל התבנית,

2. מעל יוצקים שליש מרוטב העגבניות

3. מפוררים שליש מגבינת ריקוטה פרסקה ,

4.  מעליה שליש מכמות הגרנו פדנו,

5. שליש מכמות החצילים,

6. לפזר ריבועי מטבעות עיזים,

חוזרים פעם שניה: לזניה, רוטב עגבניות, גבינה ריקוטה פרסקה, גרנו פדנו, חצילים ומטבעות עיזים, 

חוזרים פעם שלישית, ומסיימים עם חצילים ומטבעות עיזים וצנוברים,

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, ומניחים על תבנית התנור

 אופים באמצע התנור מכוסה 25 דקות,

 מסירים כיסוי, וממשיכים באפיה עוד 25 דקות,  עד הזהבה ,

משהים כ- 10 דקות חותכים למנות ומגישים.

אם לא מגישים מיד, מכסים ושומרים עד 3 ימים מכוסה במקרר.

לפני הגשה מחממים בתנור חם כ- 15 דקות,

 

 

*יש  דפי לזניה שאינם דורשים בישול מוקדם,

 אך יש לודא, שיש מספיק רוטב/נוזלים במתכון,  כדי שתתבשל במהלך האפיה.

**פרוסות החצילים: כמות פרוסות החצילים, תשתנה בהתאם לגודל החציל ואורכו,

חשבו אם כן כמויות, ביחס לגודל התבנית בה תשתמשו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת