00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

צלי עוף וירקות בסיר בישול איטי

11/01/2017

אני מודה ומתוודה, אני אוהבת חורף. אוהבת שבחוץ גשמים ורוחות וקר ובבית חמים ונעים, במיוחד כשלא חייבים לצאת החוצה. מסתדרת עם קור הרבה הרבה יותר טוב מאשר עם חום.

אחד הדברים שאני אוהבת בחורף הוא המטבח, לבשל תבשילים שונים, להדליק תנור שבקייץ אני ממש משתדלת להתרחק ממנו, ואם כבר מבשלים, מה יותר מתבקש מתבשילי קדרה מהבילים. 
כל שנה אני עושה ניסוי ומבשלת תבשיל כלשהו בסיר הבישול האיטי שלי, שדרך אגב בארה"ב מאד מקובל לבשל בו המון תבשילים כולל עוגות. אז זה התבשיל שהכנתי השנה ויצא טעים ברמות.

אם רוצים שהעוף יצא שחום ויהיו להכל טעמים טובים אין מנוס מלטגן קודם חלק מהדברים במחבת נפרדת ולהעביר אותם לסיר הבישול האיטי, אחרת נקבל עוף וירקות מכובסים. אבל תאמינו לי תוספת העבודה בהחלט שווה את המאמץ.

אז אם גם לכם יש סיר בישול איטי ואתם משתמשים בו רק להכנת חמין, תנסו את המתכון הזה שלי.

לטגן בצל קצוץ דק במעט שמן עד לריכוך, להוסיף גזר וסלרי חתוכים לקוביות ולהמשיך בטיגון עד לריכוך הירקות. להזיז לצדדים את הירקות ובמרכז המחבת להוסיף פרוסות דקות של שום, לטגן עד שעולה ריח ולכבות אש. להעביר את כל התערובת לתחתית סיר בישול איטי.

לחתוך תפוחי אדמה לרבעים, את הגזרים לקטעים גדולים ואת שורש הסלרי לרבעים ולהניח בתוך הסיר לבישול איטי על הירקות המטוגנים.

בכלי עמוק להכין תערובת של קמח, פפריקה מעושנת, פלפל שחור גרוס גס ומעט מלח. לטבול את חלקי העוף בתערובת ולטגן במחבת עם מעט שמן עד להזהבה עמוקה. 

 

להניח את העוף המטוגן מעל הירקות. לערבב יחד מים רותחים ציר בקר, ציר ירקות, מרק עוף פריקה מתוקה תערובת לצלי של אהרוני, פלפל שחור גרוס גס ומעט מלח ולשפוך לסיר. לכסות ולבשל על חום גבוה לבישול של שעתיים וחצי.

בזמן שהסיר מתבשל לו לשים על מחבת יבשה סלסלת פטריות שמפיניון ולטגן עד השחמה לתבל במלח ופלפל ולהניח בצד. באותה מחבת לטגן שעועית הולנדית חתוכה עד השחמה קלה, לתבל במלח ופלפל ולהניח בצד. לאחר שעתיים וחצי  של בישול להוסיף לסיר הבישול האיטי ולבשל עוד מינימום שעה וחצי (אפשר גם יותר אם רוצים)

וכך נראה הסיר לאחר בישול של 4 שעות

צלי עוף וירקות בסיר בישול איטי

המצרכים:
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות

לירקות:
10 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לרבעים
2 גזרים גדולים, חתוכים לקטעים גדולים
1 שורש סלרי חתוך לרבעים

לטיגון העוף:
5 ירכיים + 3 שוקיים (או 4 כרעיים מחולקות)
1/2 כוס קמח
2 כפות פפריקה מעושנת
פלפל שחור גרוס גס
מעט מלח.

1/4 כוס יין לבן

לציר הבישול:
11/4 ליטר מים רותחים
2 קוביות ציר בקר (אני משתמשת בקוביות של OXO)
2 קוביות ציר ירקות (OXO)
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1 כף מרק עוף
1 כף תערובת לצלי של אהרוני
פלפל שחור גרוס גס
מעט מלח אם צריך

בנוסף:
סלסלת פטריות שמפיניון קטנות 
300 גר' (בערך) שעועית הולנדית חתוכה לקטעים גדולים
2 כפות קמח מעורבבים בכוס מים 

ההכנה:
שמים מעט שמן במחבת רחבה ומוסיפים את הבצל, מטגנים עד לריכוך. מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן עד לריכוכם. מזיזים הכל לצדדים ושמים במרכז המחבת את פרוסות השום, מטגנים עד שעולה ריח, נותנים ערבוב לאיחוד ומכבים אש.
שופכים את תכולת המחבת לסיר בישול איטי ומצפים את תחתיתו בתערובת.

מעל תערובת הירקות המבושלים שמים את תפוחי האדמה, הגזר ושורש הסלרי החתוכים.

מכינים בכלי עמוק תערובת מהקמח, פפריקה מעושנת, פלפל ומלח. טובלים את חלקי העוף בתערובת ומצפים אותם היטב מכל הצדדים. מטגנים במחבת משני הצדדים עד שמתקבל צבע זהוב עמוק. מעבירים את חלקי העוף לסיר הבישול האיטי ומסדרים אותם מעל הירקות.

שופכים למחבת את היין ובעזרת כף עץ מגרדים את כל המשקעים מתחתית המחבת, מבשלים עד לאידוי האלכוהול ושופכים את התכולה לסיר הבישול האיטי.

מערבבים יחד מים רותחים ואת כל חומרי הציר ושופכים בזהירות לסיר הבישול האיטי. מכסים אותו ומדליקים על גבוה.נותנים לו להתבשל כך לפחות שעתיים וחצי.

בזמן שהסיר מתבשל, מטגנים על מחבת יבשה את פטריות השמפניון אם הן קטנות משאירים אותן שלמות, אם מעט גדולות יותר חוצים לשניים. מטגנים עד שהן מקבלות צריבה יפה, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס גס ומורידים מהאש.

באותה צורה מטגנים גם את השעועית ההולנדי ושומרים גם אותה בצד.

לאחר שעתיים וחצי של בישול מערבבים בכוס מים 2 כפות קמח ושופכים לסיר הבישול האיטי דרך מסננת דקה. המסננת תמנע מגושים של קמח להיכנס לסיר, וכל התערובת תעבה ותסמיך את הרוטב בסיר.

מוסיפים לסיר את הפטריות ואת השעועית ההולנדית, מכסים שוב ומבשלים עוד שעה וחצי.

בתאבון

הגשתי עם אורז ואיטריות שספגו נפלא את הרוטב


 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת