55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אור קטן גדול

לחם שיפון מלא ואגוזים

10/01/2017

אוהבת לאפות לחמים .

עד לא מזמן אפיתי לחמי מחמצת אבל המחמצת מתה ואני עצלנית ....עצלנית להכנת חדשה ועצלנית להגיע למי שהציעה לי לקבל חדשה . 

התירוץ שלי? חורף, קר..... תירוץ עלוב? אין לי אחר cheeky

לכן, בינתיים אני מכינה לחמים "רגילים" והפעם לחם שיפון מלא 

אז ככה : 

600 גרם קמח שיפון מלא 

400 גרם קמח חיטה מלא 

כ- 3 כוסות מים פושרים 

אגוזי מלך שהושרו במים

2 כפות שמרים יבשים

1 כפית סוכר

1 כף מלח 

ההכנה 

בקערת המיקסר נכניס את כל המרכיבים למעט המים והמלח - נערבב כדקה

להוסיף את המלח והמים - בהדרגה ...בין 2.5 ל-3 כוסות .

ללוש כ- 10 דקות. 

להעביר לקערה מקומחת , לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כחצי שעה - בימים אלו (חורף) אני מחממת את התנור ל- 50 מעלות, מכבה אותו ואז מכניבה את הקערה.

בתום מחצית השעה להוציא את הבצק, ללוש אותו מעט , לחצות לשני חלקים ולעצב . להניח בתבנית משומנת קלות. לכסות ולהתפיח כשעה וחצי (בתנור, באותה שיטה שציינתי קודם). 

לפני תום הזמן להוציא את התבניות ולחמם את התנור לחום של 200 מעלות. אני מניחה תבנית מים בתחתית התנור.

לאפות כ- 50 דקות. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אור יחיד אלא אם צויין אחרת