44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

שבלול בצק ממולא חצילים ופטריות

08/01/2017
שבלול בצק ממולא חצילים ופטריות

 

המצרכים:

1 חב' בצק עלים

1 חציל גדול

2 כפות שמן זית

1 סלסלת פטריות (או 2 קופ' פטריות משומרות)

1 בצל גדול קצוץ

מלח,פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה בשמן

צרור כוסברה (לא חובה)

 

למריחה:

1 ביצה מהולה בכף שמן

שומשום

 

אופן ההכנה:

- שוטפים את החציל וחותכים לקוביות יחד עם הקליפה.

- מניחים על תבנית אפיה את החציל ושופכים מעל את השמן זית מערבבים היטב עד שכל החצילים מכוסים בשמן.

- צולים בתנור עד להשחמה 25-30 דקות.

- במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.

- פורסים את הפטריות ומוסיפים לבצל,מטגנים כחמש דקות עד להצטמצמות הפטריות.מתבלים ומכבים את הגז.

- מוסיפים את החצילים ומערבבים.

- פורסים את הבצק על משטח עבודה.

- שמים 3 כפות מהמלית על הבצק בפס ישר בקצה הקרוב אליכם, סוגרים מהצדדים ומגלגלים לרולדה דקיקה.

- מסובבים את הרולדה סביב עצמה לקבלת צורת שבלול, מניחים בתבנית אפיה מכוסה בנייר אפיה ומשטחים בעזרת היד מעט את השבלול.

- ממשיכים עם יתרת הבצק.

- מברישים בביצה טרופה בשמן וזורים שומשום.

- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כחצי שעה עד להשחמה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת