שבלול בצק ממולא חצילים ופטריות

המצרכים:
1 חב' בצק עלים
1 חציל גדול
2 כפות שמן זית
1 סלסלת פטריות (או 2 קופ' פטריות משומרות)
1 בצל גדול קצוץ
מלח,פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
צרור כוסברה (לא חובה)
למריחה:
1 ביצה מהולה בכף שמן
שומשום
אופן ההכנה:
- שוטפים את החציל וחותכים לקוביות יחד עם הקליפה.
- מניחים על תבנית אפיה את החציל ושופכים מעל את השמן זית מערבבים היטב עד שכל החצילים מכוסים בשמן.
- צולים בתנור עד להשחמה 25-30 דקות.
- במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
- פורסים את הפטריות ומוסיפים לבצל,מטגנים כחמש דקות עד להצטמצמות הפטריות.מתבלים ומכבים את הגז.
- מוסיפים את החצילים ומערבבים.
- פורסים את הבצק על משטח עבודה.
- שמים 3 כפות מהמלית על הבצק בפס ישר בקצה הקרוב אליכם, סוגרים מהצדדים ומגלגלים לרולדה דקיקה.
- מסובבים את הרולדה סביב עצמה לקבלת צורת שבלול, מניחים בתבנית אפיה מכוסה בנייר אפיה ומשטחים בעזרת היד מעט את השבלול.
- ממשיכים עם יתרת הבצק.
- מברישים בביצה טרופה בשמן וזורים שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כחצי שעה עד להשחמה.
הוספת תגובה
4 תגובות