22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים יפים - La vita e bella

דגים מרוקאיים עם פול ירוק - טעים ומחמם

03/01/2017

פול ירוק (טרי) זה פסח...פסח זה אביב...אביב זה לא קרcool...אז הכנתי דגים עם פול ירוק (קפוא)...לכאורה אביב 

 

דג מרוקאי עם פול ירוק

דגי מושט או כל דג אחר (פרידה, בורי, נסיכת הנילוס, לוקוס כמובן...)

1 גמבה או פלפל אדום פרוס לרצועות

8-10 שיני שום (2 מהם כתושים)

2 עגבניות פרוסות

פלפל חריף שלם (תלוי ברמת החריפות שתרצו)

3/4 חבילה קטנה כוסברה קצוצה

1 שקית פול קפוא מופשר שטוף ומסונן (בפסח – הכי טעים - טרי ותרמילי הפול הריקים)

1/2 כוס שמן קנולה + 1 כף גדושה מאוד פפריקה אדומה מתוקה בשמן  (אופציה - להוסיף 1/4 כפית פפריקה חריפה)

מלח לפי הטעם

מים  

 ההכנה:

  1. מכינים שמן אדום – מערבבים את השמן עם שני סוגי הפפריקה ומניחים בצד (אפשר להכין שמן אדום לפי היחס הזה זמן רב לפני כן)
  2. משרים את הדגים במים עם מעט לימון ומלח – שוטפים ומניחים בצד
  3. מניחים בסיר רחב ונמוך את העגבניות , הפלפלים משני הסוגים, שיני השום הכתושות, מעט מהכוסברה והפול הירוק בשכבה אחת
  4. מעל הכל להניח את הדגים ולהמליח
  5. למלא מים עד גובה הירקות בלבד ולהרתיח עם מכסה.
  6. לאחר הרתיחה, יוצקים את השמן האדום בלבד (ללא התבלין ששקע בתחתית) על הכל ומוסיפים את שיני השום.
  7. מרתיחים כמה דקות, מנמיכים את האש לבינונית, שמים את המכסה פתוח מעט מאוד רק להוצאת האדים ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם (בודקים אם הפול רך).
  8. ב-5 הדקות אחרונות של הבישול, מוסיפים את יתרת הכוסברה הקצוצה

בתאבון

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yael757 אלא אם צויין אחרת