00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תיבת קסמים

עוגת שמרים ומרציפן חורפית - Stollen

03/01/2017

אחת העוגות האהובות עלינו ביותר היא העוגה שאפשר למצוא באירופה בדרך כלל סביב חג המולד. זו עוגת שמרים עם פירות מסוכרים וגוש מרציפן במרכזה, היא מצופה בהמון אבקת סוכר ואי אפשר להפסיק לאכול אותה.

בכל פעם שאני נתקלת בה בביקור בחו"ל אני מיד קונה כמה כאלו, אבל כשהן נגמרות, אין סיבה להפסיק לאכול אותן, כי הן כל כך קלות להכנה והרבה יותר טעימות כשאופים אותן בבית. לכן, ממש כשנגמרו השתיים שקניתי בלונדון לפני שבועיים, צור ואני אפינו יחד שתיים חדשות. 

רשימת החומרים:

3.5 כוסות קמח שמרים (כן, אפשר ומותר להשתמש בקמח שמרים מוכן, אבל מי שממש מתעקשת אפשר להמיר לקמח רגיל ולהוסיף שמרים יבשים).

150 גרם שקדים טחונים

1/2 כפית קינמון

2/3 כוס חלב

קמצוץ מלח

5 כפות סוכר

גרידה מ-2 לימונים

2 ביצים גדולות

100 גרם חמאה

100 גרם צימוקים

200 גרם פירות הדרים מסוכרים

200 גרם דובדבנים מסוכרים חצויים

300 גרם מרציפן

לציפוי:

אבקת סוכר

50 גרם חמאה מומסת

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים מלבד הפירות המסוכרים, הצימוקים והדובדבנים וכמובן המרציפן. לשים היטב במשך 6-5 דקות.

 

מוסיפים את הפירות המסוכרים, הצימוקים והדובדבנים ולשים עד שהבצק אחיד. 

 

מניחים להתפחה במקום חמים במשך כשעתיים (הבצק לא תופח הרבה).

 

מרדדים על משטח מקומח מחצית מהבצק למלבן בעובי של 2-3 ס"מ.

יוצרים ממחצית מכמות המרציפן צורה של גליל ארוך ומניחים במרכז המלבן לאורכו.

 

מקפלים צד אחד ומעליו את הצד השני, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

 

עושים זאת גם עם המחצית השנייה של הבצק והמרציפן. 

מניחים להתפחה במקום חמים.

אופים בתנור חם (180-200 מעלות) 10 דקות ומורידים לחום בינוני (160 מעלות) למשך 35 דקות נוספות. 

מוציאים את העוגות מהתנור, מורחים מיד בחמאה מומסת

 

ומפזרים מעל שכבה עבה של אבקת סוכר. 

 

מקררים ואוכלים. 

העוגה נשמרת כמה ימים בקופסה סגורה והיא מעולה עם כוס תה.

בתאבון! :-)

הקרדיט לצילומים לצור חזן :-)

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אסנת חזן אלא אם צויין אחרת